İlkeli ve cesur gazeteciliğin, tam bağımsız Türkiye’nin gericiliğe karşı mücadelenin simgesi Uğur Mumcu, alçakça saldırıda katledilişinin 24.yıldönümünde, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Denizli Şubesi ve Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin “Uğur Mumcu’dan Bugüne” konulu konferansla anıldı. Konferansa konuşmacı olarak gazeteci Işık Kansu katıldı. 

PAMUKKALEHABER

ADD Denizli Şubesi ile Eğitim-İş Denizli Şubesi, Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu’nun Ankara’da evinin önünde aracına konulan bombalı saldırıda katledilişinin 24.yıldönümü dolayısıyla “Uğur Mumcu’dan Bugüne” konulu konferans düzenledi.

Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, CHP Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Baro Başkanı Müjdat İlhan, ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı kadem Özbay ile çok sayıda davetli katıldı. Konferansta Gazeteci Işık Kansu konuşmacı olarak yer aldı. 

UĞUR MUMCU 40 YIL ÖNCESİNDEN BUGÜNÜ GÖRMÜŞTÜ
Konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu, Uğur Mumcu’nun 40 yıl öncesi yazdığı kitaplarda bugünü gördüğünü vurguladı. Kansu, mevcut eğitim sistemini eleştirerek AKP iktidarının Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı demokratik ve laik yurttaş yetiştirme hedefinin eğitim sisteminden kaldırıldığını ileri sürdü. Kansu,4+4+4 sistemi ile zaten medrese eğitim sistemine geçildiğini de vurguladı.
 

ADD Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Uğur Mumcu gibi cesur gazeteciler olmadığı sürece aydınlanmanın mümkün olmayacağını belirtirken, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay konuşmasında eğitim sistemini eleştirerek, “dindar ve kindar nesiller yetiştiren eğitim sistemine hayır diyoruz” dedi. 

BİR KALEM SUSAR…
Eğitim-İş Denizli Şube Örgütlenme Sekreteri Kevser Bölükbaşıoğlu “Bugün Türkiye’de 24 yıl öncesine göre değişen hiçbir şey yoktur. Bu bağlamda geçmişte Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy gibi aydınlarımız cinayetlerle susturulurken günümüzde emperyalizm ve AKP iktidarının saldırıları demokrasiden, laik eğitimden, cumhuriyet devrimlerinden yana olan örgütlere, gazetecilere, aydınlara karşı yapılmakta, hukuksuz yargılamalar ve faşizan baskılarla karşı karşıya bırakılmaktadır” dedi. Bölükbaşıoğlu Uğur Mumcu’nun “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez. Ne kelepçeler, ne demir kapılar, ne iddianameler ve ne de beş yıldan yirmi yıla uzanan hapis cezaları, bu kalemleri korkutamadı, bundan sonra da korkutamaz” sözünü hatırlatarak “Eğitim-İş olarak Uğur Mumcu’nun ve diğer devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacağına yürekten inanıyor ve cinayetler, hukuksuzluklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz”diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim