NE GÜNLERE KALDIK

Simit oldu 1,25 lira susama gelen zamdan dolayı

Salça oldu 16 lira  domates kıtlığı nedeniyle

Diş macunu 34 liraya çıktı

Peki kalp kapakçığı?

3,500 liradan 9 bin lirayı buldu. Kur farkında dolayı yüzde 50 ile 80 arası fiyat artışı var

Hadi bakalım şimdi ne olacak. Bu fiyat farkını üniversite ve devlet hastaneleri hastaya yansıtmıyor. Ödemeyi devlet yapıyor. Özel hastanede ise durum biraz daha karışık. Çünkü orada birde rekabet var.

Denizli’de bir medikal şirketinin sahibi olan arkadaşım ile bu konuyu irdeledik. Medikalci dostum “ Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çünkü tamamen ithal ettiğimiz bir kalp kapakçığının fiyatı dövizdeki artış nedeniyle bu aşamalara geldi. 1100 dolar civarındaki ithalat ile elen medikal parçanın fiyatı hala 1100 dolar ama yansıması yüzde 50-60 oldu bu durumda bizim fırsatçı gibi bir şey yapmamız vatana ihanet olur. Bu nedenle özel hastanelerde biraz sıkıntı yaşanıyor olabilir ama kamu hastanelerinde bu durum geçerli değil” dedi.

AYSİAD KISA ZAMANDA YOL ALDI

Aysiad Yeni Yönetim Kurulu çalışmalarını sürdürüyor. 150 üyeye sahip dernekte asıl amaç bir olma yolunda daha çok adım atabilmek. Başkan Mahmut Catlık ve arkadaşları derneği siber ortama taşıdı.

Yönetim kurulunun attığı her adım tüm üyelere açık olacak. Özellikle iş dünyasına yönelik seminerlere hız verilecek. Bir de küçük bir not milli projelerde dernek bünyesinde bir sinerji oluşturularak Denizli’ye anlamlı yatırımlarda yapılacak.

 

ALİ FUAT ÖZEL’DEN EĞİTİM YATIRIMI

Denizli’nin tekstil sektörünün önde gelen kuruluşlarından  NESA tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Özel turizm yatırımının ardından şimdi de eğitim sektörüne önemli bir imza ile giriyor.

İSTEK Vakfı okulları adı ile yatırımına başlayan Özel bu anlamda sektörde yeni bir soluk olacak.

 

İŞ GARANTİLİ OKUL

Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ne OSB desteği veriyor. OSB desteğinde olan okullara kayıt yaptıran öğrenciler herhangi müracaatta bulunmadan, koşulsuz şartsız bu destekten faydalanabiliyor. OSB desteği alan öğrenciler dört yıl boyunca yüzde 100 ücretsiz eğitim hakkına sahip oluyor.

10’uncu sınıftan itibaren iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanan öğrenciler alanları üzerine işletmelerde stajlarını son sınıfta tamamlayarak ‘teknisyen’ unvanıyla mezun oluyor. Okulda eğitim gören öğrenciler dinamik eğitim anlayışla mesleki yeterliliğin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel yönden gelişmiş bir şekilde mezun olabiliyor.

OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş

 “Okullardaki imkanları arttırma fikrini ürettik.  Projenin adı; ‘Meslek Lisesi Umudumuz İhracat Çıkış Yolumuz.’ Ekipman ve teçhizatları aldık. Okul Milli Eğitim’in olmasına rağmen biz okulun bütün atölyelerini donattık. Dolayısıyla öğrenciler daha donanımlı, daha uygulamalı bir eğitim almaya başladılar. Sanayicimiz; meslek lisesinden mezun olan öğrencinin fabrikalarına gittiğinde makineyi çalıştıracak kıvamda ve bir şeyler üretebilecek durumda olmasını istiyor. Biz bu işe el attık.”

 

GÖKBEL ve BAŞER

AK Partinin iki genç ilçe başkanı aralarındaki tatlı rekabet gün gibi ortada, birbirleri ile yarışıyorlar. Hoş bir ikili oldular gibi Gökbel ve Başer önümüzdeki dönemde farklı yerlerde de başarılı olacaklardır.

Önümüzde yerel seçimler var bakalım bu ikili yerel seçimlerde nerede ve hangi konumda olacak

İLHAN VE DEMİR

Adil Demir, 4 dönem sonrasında Baro Başkanlığı için aday oldu. Rakibi ise mevcut başkan Müjdat İlhan, aslında Demir’in İlhan’ın karşısına çıktığı bu üçüncü seçim..

Demir hep İlhan karşısında yer alan isimlere destek verdi hatta onların aday olmasındaki etkenlerden biri oldu.

Bu sefer Adil Demir doğrudan doğruya İlhan’ın karşısına çıkıyor. Bu seçimi herkes merak ediyor. Bende dahil

VARLIKER VE TABU

CHP’nin iki ilçe başkanı biri avukat diğeri İş adamı. Varlıker farklı bir siyaset algısı güdüyor. Stk toplantılarında aktivitelerde sık sık onu görüyoruz. Bazen tek başına bazen bir iki yönetim kurulu üyesi ile birlikte.

Tabu tam bir CHP siyasetçisi artık  parti de adından sıkça söz ettiriyor. Bu anlamda önemli işlere imza attı. Bu iki isim için en önemli sınav yerel seçimler..

 

 

Editör: TE Bilişim