"Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat’ projesi kapsamında her türlü ayrımcılık ve nefret söylemine karşı yapılan eserler 9 Haziran 2015 tarihine kadar SümerparkAVM’de, ziyaretçiler tarafından gezilebilir.

Proje kapsamında 17­24 Ocak 2015 tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştirilen atölye çalışmasında UPSD ve Lunaria Derneği’nin belirlediği ve plastik sanatlar alanında faaliyet gösteren Türkiye’den 9, Avrupa Birliği üye ülkelerinden 3 olmak üzere toplam 12 sanatçı ve 3 konuk sanatçı “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemiyle Mücadele” tematik alanında eserler üretti. Bu çalışmada Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi ve Pamukkale Üniversitesi öğrencileri sanatçılara asistanlık yaptı. Bu atölye çalışmasında üretilen eserler, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SİVİL TOPLUM DİYALOĞU İÇİN SANAT PROJESİ NEDİR?

Sivil toplum örgütleri arasında diyaloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak, sivil katılımın güçlenmesine katkı ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İtalya’da faaliyet gösteren Lunaria Derneği ile birlikte gerçekleştirilen Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat Projesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finansmanı ile hayata geçiriliyor

 

Editör: TE Bilişim