Talihsiz bir yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, perdelerini açıyor. Yeni yılda açılması beklenen Sanat Merkezi'nde incelemede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ocak ayının ilk ya da ikinci haftası sinemada gösterime başlanacağını müjdeledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, talihsiz bir yangın sonucu tamamen kullanılamaz hale geldikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımı tamamlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi 'nde incelemelerde bulundu. İncelemeye, Başkan Zolan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Aydın ve Yapım İşleri Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Kısa süre sonra açılması planlanan Sanat Merkezi'nde incelmede bulunan Başkan Zolan, çalışanlarla bir süre sohbet etti. Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada, Sanat Merkezi'nin yeni yılın ilk haftalarında açılacağını müjdeledi. Başkan Zolan, "Biliyorsunuz sinemamız yangın sonucu tamamen yok olmuştu. 'Aynı fonksiyonu burada icra edeceğiz. Sinemamız tekrar burada olacak, küllerinden doğacak' diye vatandaşlarımıza söz vermiştik. Bölgedeki esnafımızla kendi aramızda akitleşmiştik. Çok şükür söz verdiğimiz günden itibaren iyi bir çalışma yaptık. Sinemamızın yerine daha fonksiyonel, daha modern, daha kaliteli ve yeni; her türlü önlemin alındığı, tüm risklerin azaltıldığı Sanat Merkezimizi inşa ettik" dedi.

 

SİNEMA BÖLGEYE HAREKETLİLİK GETİRECEK

Özellikle sinema fonksiyonunu yerine getirecek, zaman zaman ise değişik toplantılara ev sahipliği yapacak binayı tamamladıklarını anlatan Başkan Zolan, "Mimarisiyle farklı bir yapı oldu. Artık son rötuşlar yapılıyor, kiralama işlemleri de tamamlandı. Tahminim Ocak ayının ilk ya da ikinci haftası gösterime başlanacak. İnşallah hepimiz için hayırlı olacak" diye konuştu. Başkan Zolan konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnşaat esnasında etrafta birçok esnafımıza, vatandaşımıza sıkıntı verdik. Ama sıkıntı olmadan bu güzelliğe kavuşmak mümkün değil. Esnafımız ve vatandaşlarımız sabır gösterdiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sinemamızın açılışıyla, Gazi Bulvarımız ve onu çevreleyen bölge, esnaf ve ticaret alanları çok daha hareketli olacak."

 

"EN GÜNCEL FİLMLER BURADA OLACAK"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin birçok salonu olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Burada güzel gösterimler olacak. En kaliteli güncel filmler burada olacak. Ben şimdiden Denizlimize, tüm halkımıza hayırlı olsun diyorum. İnşallah açılışta hep beraber olacağız. Takriben iki hafta sonra açılışı da birlikte gerçekleştiririz. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. Başkan Zolan, açılmasına sayılı günler olan sinemada temizlik yapan kadınlarla da sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

7 GÖSTERİ SALONU OLACAK

Kısa süre sonra açılması beklenen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi kentin kültür ve sanat alanında büyük bir eksikliği kapatacak. Toplam 7 gösteri salonu ile kafeterya ve büfe bulunacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde ayrıca konser ve tiyatro gibi farklı etkinlikler de düzenlenebilecek.

Editör: TE Bilişim