Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak Denizli’de faaliyet gösteren; Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Acıpayam Ticaret Odası, Babadağ Ticaret Odası, Buldan Ticaret Odası, Sarayköy Ticaret Odası ve Tavas Ticaret Odası Yönetim Kurulları darbe girişimine yönelik ortak bir basın açıklaması yaptı. Darbe girişimi haberlerinin ortaya çıktığı gece camia olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını ve bu hain kalkışmanın karşısında olduklarını dile getiren TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bu açıklamayı 81 ilde ortak yaptı.

Halkımızın sandığa ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen TOBB, “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımızın, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğini belirtti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutladıklarını açıklayan TOBB; demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin de gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun en büyük takdiri hak ettiğini belirtti. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına minnettar olduklarına da değinen TOBB, en çok da darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretlerinden kıvanç duyduklarını belirtti.

Gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz diyen TOBB, ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmediklerini ve ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini beklediklerini dile getirdi.TOBB açıklamada hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dileklerini de iletti.

Açıklamasında son olarak birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan TOBB, “Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız” açıklamasında bulundu.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim