Farklı eğitim uygulamalarıyla Denizli’de eğitim alanında başarılı çalışmalara imza atan Denizli ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencilerin uyum ve adaptasyon sıkıntılarını giderecek “Adım Adım Ortaokul Projesi”ni hayata geçirdi.

 

ORTAOKULUN FARKINDA OLACAKLAR

Proje hakkında açıklama yapan ODTÜ Koleji Müdürü Kenan Ömeroğlu; ortaokul öğrencilerinin bir üst eğitim kademesine geçişlerini hızlandıracak “Adım Adım Ortaokul Projesi”ni hayata geçirdiklerini belirterek; “ İlkokul 4. Sınıf öğrencilerimizin ortaokul eğitim sürecine alışabilmesi ve ortaokullu olma durumunu benimsemeleri amacıyla yapılan “Adım Adım Ortaokul Projesi”ni uygulamaya geçirdik. Bu proje kapsamında yapılacak çalışmalar ile haftada bir gün 4. Sınıf öğrencilerimiz ortaokul binasında derse girecekler.  Bu projemizde ilkokul son sınıf öğrencilerimizle ortaokul öğretmenleri ve okul ortamına uyum sağlamaları amaçlanmakta. Bu sayede bir sonraki sene ortaokula başladıklarında nasıl bir okul dönemi yaşayacaklarının farkında olacaklar” dedi.

 

ÖĞRENCİLER ÖĞRENCİLERE ORTAOKULU ANLATTI

Ortaokul Müdür Yardımcısı Nevzat Neyzen Gökcen’in yaptığı sunumla başlayan uygulamada Ortaokul öğretmen ve öğrencilerinin söyleşileri ile devam etti. İlkokul öğrencileri için hazırlanan projenin ilk basamağında 4. Sınıf öğrencilerine bu basamakta ortaokulda çalışan öğretmenlerin yanı sıra 5-A sınıfından Ali Eren Peker,5-B sınıfından Ceylin İzkaya ve 9-A sınıfından Şevval Ürel yardımcı oldular.

 

ORTAOKULDAN MUTLU AYRILDILAR

Çalışmanın 2. basamağında ilkokul son sınıf öğrencileri İngilizce, Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerini ortaokul öğretmenlerinin sunumuyla dinleyecekler. 4. Sınıf öğrencileri uygulamanın ikinci basamağının ilk dersini olan İngilizceyi ortaokul öğretmenleri Ahmet Demir ve Serap Işık’la işlediler. Ortaokul öğretmenlerimiz ile ders işleyen 4. Sınıf öğrencileri, ortaokuldan çok mutlu ayrılan öğrencilerimiz bir an evvel ortaokula geçmek için istekli oldukları gözden kaçmadı. Uygulama tamamlanacak 2. basamağın ardından 4. Sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik “Açık Sınıf Etkinliğimiz”le 3. ve son basamağınardından sona erecek.

 

Editör: TE Bilişim