Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İl Merkezindeki ve İlçelerindeki İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik “Resim Yarışması” düzenliyor.

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır. Vakıf, sanatsal faaliyetlere verdiği desteğe bu yıl çocukları da ekleyerek, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Denizli genelindeki resmi ve özel tüm İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında bir resim yarışması düzenlemektedir.

Yarışmanın amacı; geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin “Çevre ve Geri Dönüşüm” hakkındaki düşüncelerini özgürce resmetmeleri, aynı çevrede yaşayıp farklı bakış açıları ve tarzlar görülebilecek çalışmalara tanıklık ederek öğrencilerinduygularıyla onların resim dünyasını görmektir. Denizli genelinde eğitim gören öğrencilere yönelik bir yarışma düzenleyerek çocuklara resim sevgisini aşılamak, geleceğimizin sanatçılarında farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.

Yarışma Şartnamesi ve Başvuru formu www.csavakfi.org.tr adresinde yer almaktadır. Eserler en geç 6 Nisan 2016 tarihinde saat 17.00’a kadar Vakfın adresine teslim edilecektir.

Yarışmaya katılan eserler, başkanlığını Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu’nun yapmış olduğu jüri tarafından ilkokul 1.-2. Sınıf, ilkokul 3.-4. Sınıf ve ortaokul kategorilerinde değerlendirilecektir. Her kategoriden ilk üç sıralamada yer alan eser sahipleri ödüllendirilecek, onar eser de sergilenmeye değer bulunacaktır. Sonuçlar 20 Nisan 2016 tarihinde vakfın web sitesi üzerinden açıklanacak, ödül töreni ve sergi organizasyonu 22 Nisan 2016 günüCafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yapılacaktır.

Yarışmaya katılacak öğrenciler, yetenekleri doğrultusunda bireysel başarılarını keşfetme ve kişisel özgüvenlerini gösterme fırsatı bulabilecek, bu sayede eğitim alanlarında ve ileriki mesleki yaşamlarında katkı sağlayabilecektir.

 

Editör: TE Bilişim