Denizli'de Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 181 bin 918 öğrenci için yarı yıl tatili bugün başladı.

Eğitim ve öğretim döneminin sona erdiği bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Denizli’de 748 okulda, 13 bin 327 öğretmen ve 181 bin 918 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Çocuklarımız bizlerin en kıymetli varlıklarıdır. Onların ruh ve beden sağlığı içinde başarılı bir eğitim görmeleri hepimizin ortak hedefidir. Başarılı çocuklarımızla gurur duyarken, başarısız olan çocuklarımıza sert ve kaba davranışlarda bulunmayalım.  Çocuğunuzun başarısından duyduğunuz mutluluk kadar, başarısızlığında da sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Kırık notun her zaman düzeltilebileceği, fakat kırılan kalbin düzeltilmesinin ise çok zor olacağı anlayışı ile yaklaşarak onlara her yönden destek olmanızı, hoş görüyle karşılamanızı tavsiye ediyorum" dedi. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN TAVSİYELER

Bu eğitim öğretim yılında çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak eden öğrencileri de tebrik eden Mahmut Oğuz, notu düşük olan öğrencilere de, tatil sürecinin eksik yönlerinin değerlendirmesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu hatırlattı. Oğuz, “Yaz tatilini verimli ve güzel geçirmek için kendinize ailenizle beraber mutlaka bir tatil programı hazırlamanız gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendinizi eksik bulduğunuz konuların tekrarı için de zaman ayırmalısınız” dedi.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA

Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP), 24 Haziran'da ilan edilecek. Merkezi sınav puanlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak yapılacak özel okullara kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. 
 

Editör: TE Bilişim