24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen konserin hikayesini anlatan Pamukkale Üniversitesi Dünya Türküleri Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Birol Işıkdemir, şunları söyledi: “Ders sonrası dinlenme vaktimizde tanımadığımız bir gencin sağa sola bakındığını gördük. Gemiş Ortaokulu’ndan Yaşar öğretmen ve Müdür Akif Bayar ile kısa sürede kaynaştık. Köyde 200 kişilik salonlarının olduğunu, fakat hiçbir sanatsal etkinlik yapamadıklarını, o nedenle üniversitenin müzik bölümünden yardım istemeye geldiklerini söylediler.”

 

UNUTAMAYACAĞIMIZ BİR GÜNDÜ

“Müdür bey çocukların, ilçede ve köyde çalışan öğretmenlerin sanata olan açlıklarını anlattı. Ne köyde ne de ilçede müzik öğretmeni olmadığından yakındı. O anlattıkça biz öğretmen olduğumuzu ve mutlaka oraya ulaşmamız gerektiğini düşündük. O anda karar aldık ve bu yardım çağrısına olumlu yanıt verdik. Dünya Türküleri Topluluğu ve Denizli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu ile işbirliği yaparak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle müthiş bir konser etkinliği düzenledik. Bu 24 Kasım Öğretmenler Günü bizim için en anlamlı ve unutamayacağımız bir anı oldu.”

 

Konserden sonra Çardak Kaymakamı Salih Kalkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sami Aydın tüm ekibe teşekkür etti. İlçe yetkilileri ve topluluk üyeleri, çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve sanatla buluşturmak için tekrar bir araya gelmek üzere ayrıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim