Denizli il Müftülüğü’ne Müslüman olmak için müracaat eden, Guine Bissau uyruklu, İaia İnjai ve Rolando Seno Melaco Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Kendi istekleriyle İslam Dini'ni seçtiklerini belirten ve aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olan İaia INJAI ve Rolando Seno Melaco, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve şahitlerin huzurunda; “Kelime-i Şehadet”getirerek Müslüman oldu.

 İslam Dini’nin güzelliklerini, diğer dinlerden üstünlüğünü ve farklılığını anlatan İl Müftüsü Mehmet Aşık; “Kendi arzusuyla, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan İslam Dini'ni seçtikleri için İaia INJAI ve Rolando Seno MELACO’yu tebrik etti, teşekkür ve takdirlerini bildirdi. Müslüman olan İaia INJAI; “Yahya” ve Rolando Seno MELACO da “Ahmet” ismini aldı. İhtida Merasiminde, Ulu camii Müezzin-Kayyımı Ahmet SARIKAYA, Konyalıoğlu Camii İmam-Hatibi Ali sürücüoğlu ve vatandaşlar hazır bulundular. Merasimde; Müslüman olan İaia Injaı ve Rolando Seno Melaco‘ya İl Müftüsü Mehmet AŞIK tarafından İhtida Belgesi ve Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Meali hediye edildi.

Editör: TE Bilişim