Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlılarının, 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı demokrasi nöbeti tutan Sarayköylülerle bir araya geldi. İhanet çetesinin gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı verilen destansı mücadeleyi anlatan Başkan Zolan, “Aslında biz bir Milli Mücadele, bir Kurtuluş Savaşı verdik. Ama hala uyanık olmamız lazım” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlılarının, 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı demokrasi nöbeti tutan Sarayköylülerle bir araya geldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarayköy’de de 14 gündür devam eden demokrasi nöbetine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra eşi Berrin Zolan, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, “Sarayköy, mesele devlet, vatan ve bayrak ise bütün farklılıkları bir kenara bırakıp her zaman tek yumruk olmuştur. 15 Mayıs 1919’da olduğu gibi. Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Sarayköy’de Müftü Şükrü Efendi vardı. O da burada Milli Mücadele ateşini yaktı. Ecdadımız bu topraklara düşman postalı değdirmedi. Onların torunu olarak biz de aynı şeyi yapmak zorundayız” dedi.

“Silahlar milletimize karşı kullanıldı”

Türkiye’de birçok darbe olduğunu ancak böylesi bir ihanetin ilk kez yaşandığını belirten Başkan Zolan, “15 Temmuz’da milletin parasıyla düşmana karşı kullanılması için alınan o silahlar, mühimmatlar, araçlar milletimize karşı kullanıldı. Bunlar emanete sahip çıkmadığı gibi bu silahlarla, tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle milleti vurdular, milleti ezdiler. Bunlar aşağılıkların en aşağılığı. Şerefin zerresi olmayan insanlar” diye konuştu.

“Onurlu bir şekilde bir saat yaşamayı tercih ettik”

Darbe kalkışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla halkın meydanlara döküldüğünü ifade eden Başkan Zolan, “Denizlililer Delikliçınar Meydanı’na koştu. İğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalık vardı. Bizler o güvenle milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktık. Bize verilen emanete ihanet etmedik. Onursuzca bin yıl yaşamaktansa onurlu bir şekilde bir saat yaşamayı tercih ettik. Her şeyi göze aldık. Tüm varlığımızı buna adadık. Bizler gelip geçiciyiz. Kalıcı olan vatandır, ezanlardır, bayrağımızdır. Atalarımız bu topraklara düşman postalını bastırmamış. Bugün kendilerini minnetle anıyoruz. İşte 250 vatandaşımız da bu şuurla yollara döküldüler. Tankların altında ezildiler. Allah’ım onlara rahmet eylesin. Eğer o şehitler olmasaydı, sizler meydana dökülmeseydiniz; biz bugün yoktuk. Sizler de büyük bir baskı altındaydınız. O şehitler sayesinde, sizler sayesinde bugün özgürce yaşıyoruz” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu

FETÖ’nün yurt dışına çalışan, hain bir maşa örgüt olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları söyledi: “Maşayı tutan ülkeler, darbeyle kargaşa çıkarmak istediler. Türkiye’yi bu karışıklıktan sözüm ona kurtarmak için işgal edeceklerdi. Esas plan buydu. Ama siz bunu önlediniz. Bu işin kahramanı sizsiniz.” Başkan Zolan, “Aslında biz bir Milli Mücadele bir Kurtuluş Savaşı verdik. Ama hala uyanık olmamız lazım. Su uyur düşman uyumaz. Hangi görüşten olursak olalım; mesele vatan ve bayrak olduğunda hep beraber kol kola gireceğiz, tek vücut o düşmana karşı dimdik duracağız. Biz böyle olduğumuz sürece bizi Allah’tan başka yıkacak güç yoktur.”

Başkan Zolan, Delikliçınar Meydanı’nda

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy’deki demokrasi nöbetinin ardından Delikliçınar Meydanı’na geçti. TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY yanlılarına karşı destan yazan Denizli halkını, demokrasi nöbetinin 14’üncü gününde de de yalnız bırakmayan Başkan Zolan, sabahın ilk ışıklarına kadar vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine devam etti.

Editör: TE Bilişim