Denizli'de PTT Başmüdürlüğü, Kızılay ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak organ bağışı ve kan bağışı kampanyası başlattı.

PTT Denizli Baş Müdürlüğü'nün üç gün sürecek çifte bağış kampanyası Gazi Bulvarı üzerinde Merkez Bankası yanında kurulan çadırda başladı. İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ve Denizli Baş Müdürü Zekai Özkan kampanyayı başlattı. PTT Başmüdürü Zekai Özkan, önce organlarını bağışladı, ardından kan bağışında bulundu. PTT olarak her üç ayda bir kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Özkan, "Kan bağışının hayat kurtardığı bilinciyle her üç ayda bir kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Bu kez kampanyamızı genişlettik ve organ bağışı kampanyası da başlattık. Üç gün içinde 250 personelimiz organlarını bağışlayıp, kan bağışında bulunacak" dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, PTT'nin kampanyasının çok anlamlı olduğunu gelişmiş ülkelerde organ bağışının milyonda 45 düzeylerinde olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın milyonda 5 düzeyinde olduğunu belirterek, "Denizli'de çok sayıda kişi böbrek ve kornea nakli bekliyor. Ülke olarak organ bağış oranımız düşük. Toplumsal bilinçlendirme çalışmaları ve kampanyalarla bu oranı artırmayı hedefliyoruz. PTT yetkililerine kampanya için teşekkür ediyorum" dedi. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ise Denizli'de kan bağışı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını, kan bağışı bilincini önemli ölçüde geliştirdiklerini belirterek PTT Baş Müdürü Zekai Özkan'a kampanyayı sürekli hale getirdikleri için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim