Denizli Altı Nokta Körler Derneği, görme engellilerin toplu ulaşım sağlayan yolcu otobüsleri rahat kullanabilmesi için sesli sinyalizasyon düzenlemesinin yapılması için imza kampanya başlattı. Change.org sitesi üzerinde yapılan imza kampanyası için dernek başkanı Avukat Reşat Göcen, “Otobüslerin bizi görmesi için bu düzenlemenin yapılması gerekiyor” dedi.

Denizli’de görme engelliler toplu ulaşım aracı olan belediye otobüslerine sinyalizasyon sistemi kurulması için kampanya başlattı. Denizli Altı Nokta Körler Derneği adına Pınar Göcen tarafından uluslararası bir sosyal platform olan change.org sitesi üzerine açılan imza kampanyası, “Otobüslerde sesli sinyalizasyon düzenlemesi yapılarak, toplu ulaşımın biz engelliler için de erişilebilir hale getirilmesi amacıyla başlattığımız kampanya devam ediyor. Bir imza da siz atarak bizlere destek olabilirsiniz. Kampanya amacına ulaştığında, engelliler daha bağımsız olacaktır” sloganı ile yürütülüyor. Kampanya muhatabı olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü’nün gösterildiği kampanya için açıklama bölümünde, “Toplumumuzun önemli bir paydasını engelliler oluşturmaktadır. Bilgi ve teknoloji çağı diye nitelendirdiğimiz bu günümüzde birçok ilde var olan sesli otobüsler alt yapıya sahip olmasına karşın, Denizli ilindeki otobüslerde mevcut değildir. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Ulaşım daire başkanlığına sunduğumuz projemiz yalnızca görme engellilere değil yaşlılara, okuma yazma bilmeyenlere ilimize konuk olmuş ve henüz ilimizi yeni tanıyan insanlarımıza da hitap etmektedir. Üstelik bu sistem taşıt şoförlerine de oldukça kolaylık sağlamaktadır. Dolayısıyla bu uygulama yalnızca görme engellilerin işine yaramayacak ulaşım herkes için erişilebilir olacaktır. Artık otobüslerimizi konuşturun. Biz görme engelliler olarak dilediğimiz durakta inmek dilediğimiz yere bağımsız olarak ulaşmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

HER ŞEY ENGELLİLER İÇİN

Denizli’de daha önce Gazi Bulvarı boyunca görme engellileri için sarı şeridin bulunduğunu belirten Denizli Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Avukat Reşat Göcen, “Bu yol maalesef şuanda kullanımda değil. Biz bu yolun tekrar kurulmasını istiyoruz. Bunun yanında ilimizdeki kaldırım işgali yüzünden biz rahatça yürüyemiyoruz. Biz görme engelliler olarak kimseye muhtaç olmadan rahatça yaşamak istiyoruz. Üretime katkı koyup herkes gibi özgürce yaşamak istiyoruz. Bunun için de belirli düzenlemeler yapılmalı. İlk önce görme engellilerin rahat yürüyebilmesi için sarı şerit uygulamasının tüm Denizli kaldırımlarında uygulanmasını istiyoruz. Engelli arkadaşlarımız için otobüsler engelleri kaldıracak şekilde dizayn edildi ama görme engelliler için hala durum çok kritik. Biz bu yüzden otobüslerde sinyalizasyon sisteminin kurulmasını istiyoruz. Bu sayede görme engelli arkadaşlarımız hangi otobüsün geldiğini görecek ve rahatça ulaşım sağlayabilecek. Bize destek olunmasını ve şehrimizi yönetenlerin bizi duymasını istiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim