Pamukkale Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayına hazırlanıyor. Belediye, söz konusu hazırlıklar kapsamında Ramazan ayı boyunca 68 mahallede görev yapacak davulculara eğitim verdi.

Belediye, gerek belediye ve gerekse 68 mahallenin muhtarlıkları aracılığıyla duyuru yaparak Ramazan ayında görev yapacak davulcuları belirledi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonundaki Ramazan ayı hazırlıkları, davulcuların eğitimiyle devam etti. Davulcular, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Şefliği’nde ritim eğitiminden geçirildi. Burada konservatuvar görevlileri, eğitim hakkında Ramazan davulcularını aydınlattı. Ardından davulcular, işinde uzman eğitmenlerce eğitimden geçti. Tüm davulcular, ritim konusunda bildiklerine öğrendiklerini de ekledi. Teorik eğitimin ardından uygulamaya geçildi. Davulcular, konservatuar yetkililerinin gözetiminde davulla pratik yaparak yeteneklerini sergiledi. Birçok davulcunun söylediği maniler de sahura ayrı bir güzellik katacak nitelikteydi. Bu arada nüfus yoğunluğu ve yerleşim birimi genişliğine göre bazı mahallelerde birkaç davulcunun görev yapacağı bildirildi.

Pamukkale Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim birlikte organize ettiğini kaydeden yetkililer, ‘Burada sizlere kısa süreli bir eğitim verilecek. Amaç aynı ritim ve düzen içinde Ramazan ayı davulunun çalınmasıdır. Bilindiği gibi ritim bozukluğu kulağa hoş gelmeyen seslere neden olur. Bu eğitimle ritim bozukluğunun ve düzensizliğin önüne geçilecektir’ dendi.  

Editör: TE Bilişim