Türkiye'nin en önemli turizm yerlerinden birisi olan Pamukkale'de turist sayısı her geçen yıl azalıyor.

Türkiye'nin en önemli turizm yerlerinden birisi olan Pamukkale'de turist sayısı her geçen yıl azalıyor. Kaynak sularının kirecinden oluşmuş beyaz bir tepe olan Pamukkale'ye ilk dokuz ayda gelen turist sayısı yaklaşık yüzde 10 azalırken düşüş acente bazında yüzde 25, ören yerinde bulunan antik havuza girişlerde ise yüzde 37'yi buluyor.

 

'2016 YILINA KAYGILI GİRİYORUZ'

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, son dönemde Paris olayları ve Rusya krizinin turizm rezervasyonlarına ciddi anlamda etki etmesinden dolayı Pamukkale'deki turizmciler olarak, 2016 yılının kendilerini daha da kaygılandırdığını ifade etti. Şen, "Pamukkale, 2015 ilk dokuz aylık verilere göre en fazla ziyaret edilir ören yeri olmasına rağmen yabancı ziyaretçiler getiren acentelerin müşterilerinin girişleri açısından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) verilerine göre ilk dokuz ayda Pamukkale ören yerine girişler yüzde 25 düştü. Bu düşüş,ören yeri ve havuz girişlerinde ise yüzde 37'i buluyor. Bu da biz konaklama sektörüne olumsuz olarak yansımakta, konaklama rakamlarımızın düşmesine neden olmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, turizm sektörü temsilcileriyle etkin alternatif ve mevcut piyasalarda tanıtımları, 2016 yılını en az kayıpla atlatmamızı sağlayabilir." dedi.

Pamukkale Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktürk de turizmin genelinde bir sıkıntı olduğunu ifade ediyor. Aktürk, "Pamukkale altyapının olmaması ve günübirlik müşteri gelmesiyle yıldan yıla eriyor. Müşteri, acenteyle Antalya'dan geldiği için otobüsle gelip gidiyor. Münferit müşteri yok. Pamukkale'de konaklama ihtiyacı duymuyorlar. Gelen turistlerin sadece yüzde 25'i konaklıyor, diğerleri aynı gün dönüyor." diye konuştu.

Karahayıt'taki Colossae Termal Otel Genel Müdürü Şeref Karakan ise Pamukkale'de en büyük sıkıntılardan birisinin, bu bölgeye yapılacağı söylenen fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin yıllardır yapılmaması olduğunu ifade ediyor. Karakan, "Bu hastanenin yıllarca sürüncemede kalması, Pamukkale turizmine zarar veriyor." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim