Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bu yıl 1. sırada tercih eden 75 öğrenciye, Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ve hayırseverlerin katkılarıyla dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Denizli’de 2012 yılında kurulan ve 2013-2014 Öğretim yılında 40 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hızla büyüyor. Geçen sene olduğu gibi bu senede Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1. sırada tercih eden 75 öğrenciye, Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ve hayırseverlerin katkılarıyla dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasında gerçekleşen ödül törenine Önceki dönem Ekonomi Bakanı AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkan Vekili Fatih Işık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İl Müftüsü MehmetAşık, Denizli Eski Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Hasan Erçelebi, dernek üyeleri, hayırseverler ve öğrenciler katıldı.


Program Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Bilal Steven Hudson’un Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından İlk olarak söz alan Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören, dernek olarak öğrencilere gereken tüm desteği verdiklerini söyledi. Aygören “Bugünkü idarecilerimizin de ön ayak olmaya çalıştığı neslin daha iyi yetişmesi, fikri hür, vicdanı hür ama merhameti her şeyin üstünde olan, vicdanı olan insanlar, nesiller yetiştirmek, iyi insanlar yetiştirmek hedef bu” diye konuştu.


İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz ise, kuruluş zamanından bu yana çok kısa sürede öğrenci alabilir duruma geldiklerini belirterek, amaçlarının yetenekli hocalarla birlikte daha kaliteli öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, Türkiye’de birçok köklü fakülteyi geçtiklerini de sözlerine ekledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin konuşmasında bir İmam Hatipli olarak, İlahiyat Fakültesi’nin çok daha iyi yerlerde olması gerektiğine inandığını vurguladı ve belediye olarak İlahiyat Fakültesine ellerinden tüm desteği sunduklarını belirtti.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektörlük görevine geldiğinde ilk kararları arasında İlahiyat Fakültesi’nin kurulması olduğunu belirterek “Üç yıllık bir fakülte olmasına rağmen bu yıl 75 öğrenci 1. sırada fakültemizi tercih etti. Bu da kuruluş aşamasından bugünlere, doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Bu alanda bilim insanlarının yetişerek, bilimsel çıktıların Dünyaya ve ülkeye yararlı olacağını temenni ediyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, İlahiyat Fakültesinin hızla büyümesinin ve tercih edilen bir fakülte olmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.


AK Parti Denizli Milletvekili ve önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşmasında “Bu milleti zamanında öyle bir korkutmuşlardı ki, millet birbirine ‘Selamünaleyküm’ diyemiyordu” dedi. Zeybekci “28 Şubat sürecindeki bu milletin milli ve manevi değerlerine karşı devleti harekete geçirmeleri toplumda büyük yaralar açtı. Gençler sadece eşitlik istiyordu. Özgürlük, Adalet istiyordu” diyerek yaşanan süreçten bahsetti. Zeybekci, Denizli’de Diyanet Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nin olmasını istediklerini ve bununla ilgili çalıştıklarını da açıkladı.


Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1. sırada tercih eden 75 öğrenciye Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ve hayırseverlerin katkılarıyla dizüstü bilgisayar hediye edildi. Program protokol üyeleri tarafından katkıda bulunan 35 hayırsevere Teşekkür Belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim