200 bin Euro bütçeli  Pamukkale Üniversitesi’nin “Universal Nanotechnology Skills Creation and Motivation Development” projesi, Türkiye Ulusal Ajans Başkanlığı tarafından kabul edildi. PAÜ tarafından sunulan projede yurtdışı ve yurtiçinden 5 üniversite ortak çalışacak.

Türkiye Ulusal Ajans Başkanlığı’na sunulan 52 projeden 12 proje başvurusu kabul edildi. Pamukkale Üniversitesi tarafından sunulan “Universal Nanotechnology Skills Creation and Motivation Development” “Evrensel Nanoteknoloji Becerileri Geliştirme ve Motivasyon Kazandırma” adlı proje 200 bin 424 Euro bütçe ile kabul edilen projeler arasına girdi. Projenin yurtdışı ortakları İtalya, Romanya ve Yunanistan’dan; yurtiçi ortakları ise Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nden nanoteknoloji alanında uzman kadrolardan oluşmakta.

AMAÇ GENÇLERİ NANOBİLİMLE TANIŞTIRMAK

Konuyla ilgili olarak Pamukkale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada: “Ülkemizin dünyada var olan nanoteknoloji uygulamalarını tanıması, kullanması ve geliştirebilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla, yüksek öğrenim kurumlarının nanoteknolojideki gelişmelerin farkındalığına sahip ve kariyer planlarında bu konuya yer veren gençler yetiştirmesi önemlidir. Türkiye’de genellikle gençler, yüksek lisans seviyesinde nanobilim ve nanoteknolojiyle tanışmaktadır. Yüksek lisans ve doktora seviyesindeki benzer programların sayısı giderek artmasına rağmen, lisans seviyesinde nanoteknoloji eğitimi çok kısıtlıdır. Bu eğitimin lisans seviyesinde verilebilmesinin, nanoteknoloji alanında kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu projenin hazırlanma amacı, lisans seviyesindeki gençleri nanobilimle tanıştırmak ve bu alanda yapacakları kariyer planlarına destek olmaktır. Ayrıca, proje kapsamında yeni öğretim metotları göz önünde bulundurularak hazırlanacak olan yazılı ve görsel eğitim materyallerinin, yaygın ve etkili bir şekilde eğitim-öğretimde kullanılarak gençlere yol gösterici olması hedeflenmiştir.”denildi.

Editör: TE Bilişim