2016-2017 eğitim-öğretim yılı, anaokuluna, 1. Sınıfa ve orta bire başlayacak öğrenciler, oryantasyon süreci ile yeni döneme “merhaba” dedi.

Pamukkale eğitim vakfı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, anaokuluna, 1. Sınıfa ve orta bire başlayacak öğrenciler için ilk ders zili çaldı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında okur-yazar olmak için ilk adımı atacak olan 1. sınıf öğrencileri, anaokul öğrencileri ve orta bire gidecek öğrenciler için okulun ilk gününde sınıf arkadaşlarıyla tanışıp, fiziki ortamı bilerek daha güvenli ve rahat olabilmeleri amacıyla 6-9 Eylül 2016 tarihlerinde oryantasyonlar başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı.

Açılışta bir konuşma yapan PEV İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hilal Tortop, “ilkokulun ilk gününde ailemize katılmaya karar veren velilerimizin de heyecanını paylaşıyoruz. Velilerime uzun ve süslü, vaatler veren cümleler kurmayacağım. Zaman geçtikçe bizleri daha iyi tanıyacaksınız. Bizlerle gururlanacaksınız. Atatürk’ün yolunda, bireysel farklılıklara saygılı, kendine güvenen, gelişime açık bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Başarılarla dolu keyifli bir yıl hem sizleri hem bizleri bekliyor” diye konuştu.

Konuşmanın ardından anaokula yeni başlayan Ahmet Berk Sarı ilk ders zilini çaldı. Aileleriyle birlikte eğitim ve öğretim görecekleri okula gelen çocukların kimi ağladı, kimi oynadı. Pamukkale eğitim vakfı’na (PEV) gelen öğrenciler, ilk günden sınıflarına ve öğretmenlerine alışmaya çalıştı. Sınıflarını dolduran öğrencilere öğretmenleri yakın ilgi gösterdi. Çocukların sınıfa uyum sağlaması için velileri de çocuklarla birlikte sıralara oturdu.

 

Editör: TE Bilişim