Emniyet'e polis memuru alımıyla ilgili sınav yönetmeliği yayımlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına polis memuru ve komiser yardımcısı rütbelerine aday memur olarak atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelikte, polis eğitim kurumlarında veya Emniyet Genel Müdürlüğü adına diğer yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden öğrenim süresini başarıyla bitiren öğrencilere uygulanacak sınavlarla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelik, adayların polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanabilmeleri için yapılacak sınavla ilgili usul ve esasları kapsıyor.

Sınav yerleri ve tarihleri, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, Polis Meslek Eğitim Merkezi, Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Genel Müdürlüğü adına diğer yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için ayrı ayrı Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenecek ve sınav tarihinden en az 15 gün önce internet sitesinde ilan edilecek.

Sınav, mezuniyeti müteakip en geç 1 ay içinde yapılacak. Sınavla ilgili komisyonların kurulması, görevlendirme ve çalışma esasları Polis Akademisi Başkanlığı onayı ile belirlenecek.

Yönetmelikte, komisyon üyelerinin vasıfları, soruları nasıl hazırlayacağı, sınavın şekli, sözlü sınav, sınavın sonucuna göre yapılacak atama hükümleriyle ilgili maddeler yer aldı.

Editör: TE Bilişim