2015 yılı ramazan ayında Merkezefendi ilçesinin 52 mahallesinde görev yapacak davulcular Merkezefendi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Akif Eskicioğlu tarafından bilgilendirildi.

 Merkezefendi Belediyesi Toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Denizli Merkezefendi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Akif Eskicioğlu , Ramazan davulcularını işleri kendilerinin yapması ve davul çalarken şarkı,türkü söylenmemesi konusunda uyardı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Ramazan davulcuları da hazırlıklarını tamamladı. Son olarak Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi’nde davulcularla toplantı yapılarak uyarılar yapıldı. Denizli Merkezefendi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Akif Eskicioğlu’nun katıldığı toplantıda davulcular gerekli konularda uyarılırken, Eskicioğlu, davulcuları bahşiş toplama tarihleri ve davul çalarken şarkı ve türkü söylememeleri konusunda uyardı.

Davulcuların Ramazan ayının vazgeçilmezi olduğunu belirten Eskicioğlu, "Ancak bunu da disiplinli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan şikayetler gelmemeli. Davul çalarken eşiniz veya akrabanız özelliklede 18 yaşından küçükler yanınızda olmamalı. Güvenlik zafiyeti bulunan mahallelerimizde emniyetten rica ederek devriye ekipleri isteyebiliriz. Biz davulcularla ilgili şikayet almak istemiyoruz" dedi.

Davulcuları bahşiş ve davul çalarken şarkı söylememeleri konusunda uyaran Subaşıoğlu şunları söyledi:

"Davulcu arkadaşlarımız göreve zamanında başlayacak. Ne erken ne de geç başlayacağız. Bu genellikle sahurdan 1 saat öncedir. Siz mahallelerinizi daha iyi biliyorsunuz. Asgari 1 saat azami 1 buçuk saatten erken veya geç çıkılmayacak. Davul çalarken Ramazan ayının ruhuna uygun mani, kaside söylenecek. Şarkı ve türkü söylenmeyecek. Gürültülü bir şekilde bağırma olmayacak. Bu işi tek başınıza yapacaksınız. Size verilen görevi 18 yaşından küçüklerle ve eşinizle işinizi yapmayacaksınız. Bahşiş toplama konusunda hiç kimseye rahatsızlık vermeyeceksiniz. 2 Temmuz'dan önce bahşiş toplanmayacak."

Editör: TE Bilişim