Son dönemde dövizin artmasıyla birlikte artan fiyatlar vatandaşın alım gücünü düşürürken, bazı marketlerde reyondaki ürünün fiyatının, kasa fişinde farklı olması tepkileri de beraberinde getiriyor.

Dövizdeki artışla birlikte özellikle ithal ürünlerin fiyatlarında büyük artış yaşanırken, yerli ürünlerdeki artışlar da dikkat çekiyor. Ürünlere üst üste gelen zamlar, fırsatçılarında ekmeğine yağ sürüyor. Denizli’de bir markette bir ürünün reyon üzerindeki etiketi fiyatı ile kasada verilen fiş üzerindeki fiyatın farklı olması vatandaşın dikkatinden kaçmadı.

REYON FİYATI FARKLI, FİŞ ÜZERİNDEKİ FİYATI FARKLI

Denizli’de bir markete meyve suyu almaya giden vatandaş, reyon üzerinde bulunan etikette 3,99 TL yazan meyve suyundan bir tane alarak kasaya gitti. Kasada aldığı diğer ürünler ile birlikte hesabını ödeyen vatandaş, fiş üzerindeki meyve suyu fiyatını görünce şaşırdı. Etiket fiyatı 3.99 TL olan ürünün kasada fiyatının 4,45 TL çıktığını gören vatandaş, yaşanan duruma tepki göstererek, marketin fırsatçılık yaptığını kasa görevlisine iletti.

VATANDAŞ FARK EDİNCE ÖZÜR DİLEDİLER

Vatandaşın dikkati üzerine özür dileyen ve verdiği ücreti geri ödeyen kasa görevlisi etiket fiyatının gözden kaçtığını söyleyerek kendisini savundu. Yaşadığı bu durumu sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaş, herkesin aldığı fişlerde etiket fiyatı kasadaki fiyatını kontrol etmesini istedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri tarafından yapılan denetimlerin ise ihbarlar üzerinden yapıldığı öğrenildi. Vatandaş ihbar ederse, ekiplerin gidip baskınlar yaptığı ve denetlediği öğrenildi.

HizmetGazetesi.com

Editör: TE Bilişim