Denizli'de sandıklarda garip olaylar oluyor. Yüzlerce kişi sandık görevlisi seçilmesi halinde oylarını kullanamadı.  Başka bir olayda Sarayköy’de yaşandı, 1065 Nolu Sandık Başkanı Yusuf K. İlçe Seçim Kurulu’nun talebince jandarma tarafından gözaltına alındı.

Denizlide yüzlerce kişi oylarını kullanmak için seçmeni oldukları adreslere gittiklerinde büyük bir sürprizle karşılaştılar çünkü o sandıklarda görev alan kişiler sandık görevlisi oldukları için sadece görevli oldukları sandıklarda oy kullanacakları için ne yapacaklarını şaşırdı. Pamukkale habere hem telefonla ulaşarak hem de bizzat gelerek konuyu aktaran kişiler kendilerinin haberi bile olmadan demokrat parti saadet partisinden sandık görevlisi olarak yazıldıklarını aynı sandıkta görevli olduklarını bilmediklerini dile getirdiler. Mağdur olan yüzlerce kişi soluğu il seçim kurulunda aldı. İl seçim kuruluna nerede oy kullanacakları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar kendilerini mağdur edenler hakkında suç duyurusunda bulundular.  

 Bir başka skandalda Sarayköy'den geldi. Kendisinin oy vermek istediği parti yerine evet mührünü zorla Ak Parti’ye bastırdığını ileri süren seçmen şikayetçi olunca sandık görevlileri İlçe Seçim Kurulu’na haber verdi. Jandarma olay yerine geldi.İddiaya göre Tosunlar’da 1065 Nolu sandığın başkanı Yusuf K, yaşlı seçmenlerin oy kullanma işlemi sırasında nezaretçi sıfatıyla kabine girip, seçmenlere Ak Parti’ye oy vermeleri konusunda zorlayınca, gözaltına alındı. Olay bir seçmenin, sandık kurulu üyelerine Başkan Yusuf K.’yı şikayet etmesiyle ortaya çıktı. Kendisinin oy vermek istediği parti yerine evet mührünü zorla Ak Parti’ye bastırdığını ileri süren seçmen şikayetçi olunca sandık görevlileri İlçe Seçim Kurulu’na haber verdi. Kısa süre içinde sandık başına gelen seçim kurulu üyeleri, şikayetçi, sandık grevlileri ve başkan Yusuf K’yı dinledi, ardından jandarmaya haber verdi. Tosunlar İlkokulu’na gelen jandarma sandık başkanıYusuf K’yı bu iddialar nedeniyle gözaltına alındı. Yusuf K. Jandarma tarafından Sarayköy Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

 

Editör: TE Bilişim