Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından; engelli, eski hükümlü, eşi cezaevinde veya eşinden boşanmış, Kadın Konuk Evinden ayrılmış, sosyal yardımlardan faydalanan ve hayata tutunmaya çalışan kişilere kendi işlerine sahip olabilmeleri için düzenlenen Girişimcilik Kursu’nda başarılı olanlara sertifikaları Vali Hasan Karahan’ın katılımı ile düzenlenen tören ile verildi.

Merkezefendi Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, KOSGEB Denizli Müdür V. Aziz Acar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevtap Nebiçavuşoğlu, İlçedeki Kurum Müdürleri ile Sertifika almaya hak kazanan vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Törende; Merkezefendi SYDV Vakıf Müdürü Sevtap Nebiçavuşoğlu, Sosyal Yardım İstihdam Bağlantısı hakkında; KOSGEB Müdür V. Aziz Acar mevcut sertifikalar ile yapabilecek proje destekleri hakkında ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık işe yerleştirmeler ve İŞKUR İl Müdürlüğünün hibe destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Düzenlenen törende konuşma yapan Vali Hasan Karahan da;” Güzel bir projeyi İŞKUR, KOSGEB ve Merkezefendi Kaymakamlığımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Devletimiz sizlere bir anahtar veriyor, bir imkân sağlıyor tabi bunu kullanacak olan sizlerin gayreti ve bundan sonraki azmi ve kararlılığıdır. Bu Girişimcilik Kursunu bitirip sertifikayı almaya hak kazanan arkadaşlarımız işin önemli bir kısmını tamamladı. Bundan sonra Vakıflarımızın, İŞKUR’un ve KOSGEB’in sağladığı destekle inşallah hayatınızı kendi kazancınızla kendi gayretlerinizle devam ettireceksiniz. Hem kendiniz ekmek yiyeceksiniz hem de belki istihdam sağlayarak başkalarının rızkına da vesile olacaksınız. Merkezefendi Kaymakamımız başta olmak üzere emeği geçen İl Müdürlerimiz ve personellerimizi de kutluyorum. İnşallah örnek bir proje olacak. Türkiye çapında da ilk defa uygulanan bir proje olması açısından da önemli bir proje. İnşallah ardı da gelir. Şimdiden hayırlı olsun. Allah’ım güzel bereketli kazançlar versin diyerek hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen Girişimcilik Kursu eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarını Vali Hasan Karahan vererek; hangi meslek üzerine iş kurmak istediklerini de tek tek sordu.

İlk defa bir Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Uygulamalı Girişimcilik Kursu Denizli Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılmıştır. Engelli, eski hükümlü, eşi cezaevinde veya eşinden boşanmış, Kadın Konuk Evinden ayrılmış, sosyal yardımlardan faydalanan ve hayata tutunmaya çalışan çok özel bir gruba hizmet veren Vakıf Gerek İş Kulübü eğitimleri ile gerekse kendi işlerine sahip olabilmelerinin ilk adımı olan

Girişimcilik Kursları ile vatandaşlarımıza destek olmaya çalışmaktadır. Düzenlenen Girişimcilik Kursunda toplam 100 kişiye eğitim verilmiştir.

Editör: TE Bilişim