Denizli Sınav Koleji ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Yeni Nesil Rehberlik Yaklaşımları İsimli konferans uzman konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

Denizli Halk Eğitim Merkezinde yapılan Konferansa devlet ve özel okullarda çalışan rehber öğretmenler ve veliler katıldı. Her sene olduğu gibi, Uzman konuklar, bilgi ve tecrübelerini eğitimcilerle paylaştı.  Denizli Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Tosun ; Konuşmasına, etkinliğin gerçekleştirilmesinde etkili olan Doğu Akdeniz Üniversitesi Ege Bölge sorumlusu Gülçin irdem ve Konferansa konuşmacı olarak Yüksek Lisans  Doktora · Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu'na konuklara teşekkür ederek başladı. Tosun, "Okulların en kritik öneme sahip olan rehberlik birimizin çalışanları olarak sizler öğrencilerimizin tüm  duygu durumlarına şahitlik etmekteyiz. Yıl içersinde sürekli değişim gösteren duygu durumlarını profesyonelce yönetmekle yükümlüyüz.  öğrenci başarısında akademik yeterliğin gereklilik ama yeterli bir koşul olmadığını biliyoruz. Sağlıklı bir psikolojik hazırlıkla desteklenmeyen Akademik öğrenmeler başarıyı elde etmekte başarılı olmamaktadır. Akademik yeterliliğe ulaşmanın yolları da yine rehberlik biriminin planlamaya yardımcı olmasıyla gerçekleştirilen bir durumdur. Okullarımızdaki bu yükü omuzlayan psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Ege Bölge sorumlusu Gülçin İrdem Doğu Akdeniz Üniversitesi Sınav Eğitim Koleji'nin birlikte düzenlediği eğitim programına katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra tanıtım filmine geçildi.

Yüksek Lisans  Doktora · Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, Rehber öğretmenlere Şanlıurfa'da koçluk eğitimi verdiğinden bahsetti. Koçluk kelimesinden çok hoşlanmadığını ifade eden Beledioğlu eğitim verdiği yerde koçluk denildiğini söyledi. Beledioğlu konuşmasının devamında rehberliğin öneminden bahsetti.

 

 

Editör: TE Bilişim