DESKİ tarafından Buldan’da yaşanılan susuzluğa mazeret bulunan suçlu pompa Tarakçı’da bulundu. Ancak pompanın başında ne bir görevli ne de ilgili var.

Günlerdir yaşanılan su sıkıntısından dolayı kıvranan Buldanlı vatandaşlar sürekli olarak aradıkları DESKİ (Denizli Su Kanalizasyon İdaresi), tarafından kendilerine pompa arızası olduğu, su kesintilerinin devam edeceği yönünde bilgi veriliyordu. Tüm Buldan’ı etkileyen su kesintilerinden bıkan ve DESKİ den de umudunu kesen vatandaşlar suçlu olan pompayı arama faaliyetlerine başladılar.

Tarakçı mevkiinde buldukları çalışmayan ve arızalı olduğu söylenen pompayı bulan vatandaşlar bölgede pompanın arızasının giderilmesi amacıyla hiçbir faaliyet görmedikleri gibi ne bir yetkili ne de ilgilenen birilerini bulamadıklarını ifade ettiler.

Geçtiğimiz dönemde elli yıl yetecek su kuyularının açıldığını, alt yapı yenileme çalışmalarıyla da bundan sonra kayıp kaçakların önlendiğini bizzat yetkililerin açıklamalarıyla dile getiren Buldanlı vatandaşlar “Susuzluk artık kaderimiz oldu. Bu sıcak yaz günlerinde özellikle akşam saatlerinde sularımız akmıyor. Bu pompayla ilgilenmeyen DESKİ, tüm şikâyetlerimizde pompayı suçlu gösteriyor. İşte pompa burada, ne yapılacaksa yapılsın. DESKİ üstüne düşen görevi yerine getirsin, halkımızı cezalandırmasın. Bir de bizleri en çok üzen sanki Buldan’da tabur, tümen, kolordu varmış gibi DESKİ’ nin kamyonları, kepçeleri, greyderleri hatta vidanjörleri geceleri konvoy halinde Buldan caddelerinde tur atıyorlar. Bizler darbelere de de su kesintilerine de karşıyız. Biz Buldan halkı olarak darbelere karşı her zaman karşı olduk ve halk olarak da karşı durmasını biliriz. O iş makinelerini caddelerde değil arazide, su aramada ve arızalarda görmek istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim