Denizli Merkezefendi İlçesi Sümer Mahallesi’nde,1935 yılında kurulan tabakhane olarak hizmet veren bölgedeki işletmeler, Deri Organize Sanayi Bölgesi açılmasıyla bu bölgeye taşındı.

Bakanlar Kurulu karar ile kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesinin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi yıkım kararı aldı. Yıkımı bina sahiplerinin kendileri yapacak, yıkımı yapılmayan binaları belediye yıkacak ve 12 bin lira ceza kesilecek.

Bunun üzerine tabakhane bölgesinde yıkımı hala devam eden binaların, yıkımı esnasında, eski yapı olan binalarda yüklü miktarda odun çıkması çevredeki vatandaşları sevindirdi. Soğuk kış günlerinde yakacak odunu, kömürü bulunmayanların bu bölgeye giderek yıkım alanındaki odunları topluyor. Yıkımı gerçekleştiren bina sahipleri, yakacak ihtiyacı olan vatandaşların buradan ücretsiz olarak istedikleri kadar odun alabileceklerini belirttiler. Bina sahiplerinin, hafriyat olarak atılması yerine, ihtiyacı olanların yıkım alanından odunları almasını duyurması Denizlili vatandaşlar takdirle karşıladı.

Editör: TE Bilişim