Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye'nin tek "Taş Heykel Kolonisi" düzenlenen kapanış kokteyli ve sergi ile sona erdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Taş Heykel Kolonisi" sona erdi. Türkiye, Peru, Yeni Zelenda, Polonya, Tayvan, Kosta Rika, Gürcistan,Rusya, Romanya ve Ukrayna'dan olmak üzere 10 ülkeden 10 sanatçının katıldığı koloninin tamamlanması dolayısıyla sergi ve kapanış kokteyli düzenlendi. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, heykeltıraşlar, sanatseverler ve davetliler katıldı. "Türkiye'nin tek 'Taş Heykel Kolonisi' Denizli'ye yakışıyor" diyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Pekdemir, "Yapılan bu güzel çalışmayı takdir etmemek elde değil. Pamukkale'siyle, turizmiyle, mermeriyle, yaşayan eserleri ile, antik şehirlerimizle birleştirince Denizlimizi gerçekten bir açık hava müzesi gibi görmek mümkün. Bunları değerli sanatçılarımızın ve hocalarımızın katkıları ile görüyoruz" dedi.

Koloniye 195 proje başvurdu

Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise, bu tür sanatsal etkinliklerin Denizli'nin değerlerinin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Bu yılki temaya uygun olarak Denizli’nin değerlerinin yapıldığı koloni hakkında bilgi veren Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise, koloniye ilginin her geçen yıl daha da artığını belirtti. Kömürcüoğlu, "Bu yıl gerçekleştirdiğimiz heykel kolonimizi bugün düzenlenen gala ile bitirmiş oluyoruz. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi için bu yıl 43 ülkeden 157 sanatçı 195 proje ile başvuruda bulundu. Denizli'ye davet ettiğimiz 10 sanatçı bir ay boyunca büyük emek sarf ederek inanılmaz eserler ortaya çıkardı. Bu süre boyunca sanatseverlerinde kolonimize yoğun ilgi göstermesi bizleri son derece mutlu etti. Bize her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Konuşmaların ardından sanatçıların bir ay boyunca emek verdiği eserlerin sergisi açıldı. Koloni esnasında çalışmaları tuvallerine aktaran Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Resim Kulübü öğrencilerine ise katılım sertifikaları sunuldu.

 

Editör: TE Bilişim