Yahşiler’de Gökay Yörük Şenliği’nin 19.’su düzenlendi. Tavas Belediyesi’nin katkıları veYahşiler, Güzelköy, Akıncılar, Seki, Denizoluk, Gökçeler mahallelerinin birlik ve beraberlik ruhuyla yapılanşenliğe, bir önceki geceden çadırlarıyla gelen ve sabah saatlerinde alanı dolduran binlerce kişi katıldı. Denizli Ak Parti milletvekili Sayın Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan ve Tavas Belediye Başkanı Sayın Turhan Veli Akyol’un da katıldığı şenlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Uçar, Zolan ve Akyol hep birlikte tulukta ayran yapıp vatandaşlara ikram ettiler. Yörük çadırlarını birer birer gezip, gelenek ve göreneklerimizi hiç unutmamamız ve özümüzü her daim hatırlamamız gerektiği hususundaki ortak fikirlerini paylaştılar. 

Şenlikte Tavas Zeybeği vb. oyunlarla sahnede neşeli anlar yaşandı veyoğurt döğme gelenekleri de yaşatıldı.Şenlik alanına kurulan kıl çadırlar büyük ilgi görürken, çadırlarda yayık ayran ve pilavüstü et ikramıda yapıldı. Şenlik alanında gün boyunca halk oyunu gösterileri ve konserler düzenlenirken, şenliğe katılanlar hem etkinlikleri izledi hem de piknik yaptı.Sesi ve sahne performansı ile şenliğe gelen herkesi büyüleyen, kendisi de Tavaslı (Karahisar mahallesi) olan ses sanatçısı ve müzik öğretmeni Gülizar Şama, söylediği türkülerle şenliğe katılanları coşturdu. DRT TV’nin sabah saatlerinden itibaren naklen verdiği 19. Gökay Yörük Şenlikleri’ni dünyanın her yerinden vatandaşlarımız da izleme fırsatı buldu.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, toplumların, kültürleriyle var olduklarını, değerleriyle geleceğe yürüyebileceklerini belirterek şunları söyledi:“Yörükler yerleşik düzene geçmeden önce,  sahip oldukları sosyal, kültürel değerleri hep beraberlerinde taşıdılar.  Ege kültüründe sağlam geleneksel yapıları, aile, komşuluk  ilişkileri, dayanışmaları, çalışkanlıkları, üretkenlikleriyle bugün sıkı biçimde sarılmamız gereken birçok değeri yaşattılar ve halen yaşatıyorlar. Yörüklük demek Türklük demektir. Modern olma bilinci de Yörüklüğü inkarla değil, tam aksine onu sahiplenerek mümkün olur. Çünkü geldiği yeri bilmeyen biri gideceği yere de varamaz. Bugün burada, atalarımızın yaşam biçimlerini, yeme-içme içme adetlerini ve bize kıyasla ne kadar zor şartlarda yaşamış olmalarına rağmen ne kadar çok şey başarabildiklerini görüyoruz. Bütün bunlar sadece ama sadece bir tek şeyle oldu, birlik ve beraberlik ruhuyla. Bunu inkar etmek, bu kültüre, samimiyete, bu canlılığa sırtına dönmek bizi kendimize karşı yabancılaştırır. Ancak biz bu yabancılaşmayı reddediyoruz. İşte buradayız. Özümüzle, sazımızla, sözümüzle, sevgi ve hoşgörü felsefemizle, imanımız ve Yörüklüğümüzle işte tam da buradayız.” dedi ve gelecek seneden itibaren bu şenliği daha da büyüteceklerini, katılımı binlerden on binlere ulaştıracaklarını belirterek, herkesi kültürüne sahip çıkmaya davet etti.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim