Denizli Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi üyeleri Kayseri’de matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar eden Cansel Buse Kınalı için eylem yaptı.

Öğleden sonra Delikliçınar Meydanı’nda 'Tecavüz İnsalık Suçudur' yazılı dövizleri eline alarak toplanan Denizli Merkezefendi Okul Meclisi üyeleri,  kadına karşı şiddetin son bulmasını istedi. Meclis üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Merkezefendi OBM Başkanı Furkan Tarhan, Türkiye'de maalesef son zamanlarda artan kadın tecavüzlerinin bir yenisi daha eklendiğini belirterek şöyle dedi:

"Cansel , henüz gençliğinin baharında en güzel zamanlarında ve daha 18 yaşındaydı. O, sadece yaşıtları gibi okula gidip ders çalışmak, arkadaşlarıyla vakit geçirmek ve geleceğini kazanmak istyordu. Her öğrencinin ve aynı zamanda bizlerinde yaptığı gibi tek gayesi okulana gidip derslere girmekti ve böyle de yapıyordu aslında. Ancak Kayseri'de okuduğu lisede Öğretim görevlisi Matematik Öğretmeni Bayram Ö. tarafından adice tecavüze uğradı. Cansel bununla savaşamayarak kendine kıydı. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Temenni ediyoruz ki bir genç kız kardeşlerimiz, bir daha böylesine iğrenç bir olaya kurban gitmez" dedi.

"FARKINDA OLMAK BİZİ KORUMUYOR"

Özgecan ve Cansel'i örnek vererek sözlerine başlayan Merkezefendi Belediye OBM Divan Katibi Ayşenur İyilikçi, "Herkesin dilinde olan 'Farkında olmanın" farkındamıyız bilmiyorum ama farkında olmak bizi korumuyor. okul binası bile aslında korumuyormuş. O zaman biz kadın olarak ne kadar güvendeyiz. Ne kadar eylem yaparsak yapalım sokaklara çıkalım, o eylemde bile tacizlere uğrayacağız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim