Denizli’de 12 televizyon kanalı ve radyonun yayınına son verilmesini protesto etmek için  sendika , stk ve siyasi parti temsilcileri Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli il binasında bir basın toplantısı düzenlediler.

Eğitim Sen, Ses , Birleşik Haziran Hareketi, Devrimci Parti,  Emep , Denizli 78 ‘liler Girişimi temsilcilerinin katıldığı toplantıda açıklamayı İsmail Afacan yaptı.Hükümetin, özgür basına yönelik baskıları ve yayın durdurma uygulamaları artarak sürdürmekte olduğunu savunana Afacan” OHAL gerekçe gösterilerek yine çok sayıda televizyon kanalının yayını durdurulmuştur. Emekçilerin ve halkın sesini yansıtan televizyon ekranlarının karartılması kabul edilemez. Başbakanlığın talimatı ile aralarında Hayatın Sesi TV, TV 10,Van TV, Jiyan TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve radyonun yayınına son verildi. 12 televizyon kanalını karartmak istediler çünkü;”Soma ve Ermenek Davası’nda hak arayan madenci eşinin sesi duyulmasın istediler!  İş cinayetlerine kurban giden işçilerin boğulduğu kan denizi görülmesin istediler!  İşten atılan, hakları için direnen işçilerin sesinin duyulmasını istemediler! Tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine karşı mücadele eden kadınların sesleri duyulmasın istediler!Gerici eğitime karşı, laik, bilimsel ve anadilde eğitim mücadelesi verenlerin sesini kesmek istediler!“Kürt halkının sorunlarını savaşla çözemezsin, hak ve özgürlüklerini görüşerek vermelisin” diyenleri susturmak istediler! Alevi yurttaşlarımıza yapılan saldırıların, kapılarının işaretlenmesinin duyulmasını istemediler! “Türkiye Suriye’de savaş bataklığına sürüklenmesin” diyenler görülmesin istediler”dedi.

Kapatmaların hukuksuz olduğunu savunan İsmail Afacan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: Emekten, demokrasiden ve barıştan yana yayın yapan, iktidarın değil halkın sesi olan televizyon ekranlarının hukuksuz bir şekilde karartılması, halkın hayatını karartanların, onların gerçeğin bilgisine ulaşmasını engellemek isteyenlerin demokrasi ve özgürlük düşmanlarının gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Siyasi iktidar TÜRKSAT uydusundan kendi politikaları açısından sorun olarak gördüğü hiçbir televizyon kanalının yayınına izin vermeyeceğini böylelikle ilan etmiştir. 15 Temmuz darbe girişimini kendisi için bir fırsata dönüştüren AKP iktidarı, basın özgürlüğüne ağır bir darbe indirmiştir. Bütün Emek, Demokrasi ve Barış güçlerini, bu ihlale itiraz etmeye, demokrasi mücadelesinin bir parçası olan basın-ifade özgürlüğünü savunmak ve kazanmak için mücadeleye çağırıyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim