Pamukkale Üniversitesi araç giriş fiyatlarının 250 lira olmasından dolayı imza kampanyası başlatan öğrenciler kısa sürede imza sayısını 300’ün üzerine çıkarmayı başardılar.

PAÜ Kampüsü’ne özel araçlarıyla girecek öğrencilerden 10 Ekimden itibaren ücret alınmaya başlanacak fakat bu ücretin 250 TL’ye çıkması öğrenciler tarafından tepkiye neden oldu. Öğrenciler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirse de başarılı olamadılar. PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın cevabı kesindi. Bağ, Twitter üzerinden öğrencilere Eski Modellerden daha fazla vergi alınması hep gündeme gelen konudur. Verginin artırılmasını önerebiliriz” diyerek cevap verdi. Öğrenciler bu söz üzerine daha da kızarak change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.  2 gün içinde İmza sayısı 366 kişiye ulaştı.

PAÜ Kampüsü’ne özel araçlarıyla girecek öğrencilerden ücret alınacak. Yapılan duyuruda, “29 Nisan 2014 tarih ve 4/12 sayılı senato kararıyla kabul edilmiş olan Pamukkale Üniversitesi Araç Giriş ve Otopark Sistemleri Yönergesi 5.2’nci maddesi uyarınca araçlarıyla kampüse girmek isteyen öğrencilerin kimlik kartları ile giriş yapmaları iptal edilecek olup, Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğünden OGS etiketi alarak giriş yapmaları zorunlu hale getirilecektir” denildi.

Öğrenciler, “Pamukkale Üniversitesi araç giriş ücretleri makul fiyatlara çekilsin! Bbaşlığıyla change.org üzerinden başlattıkları imza kampanyası; 500 imzaya ulaşınca Pamukkale Üniversitesi Yönetim Kuruluna teslim edilecek.

Kampanya metninde;  “29.04.2014 tarih ve 4/12 sayılı Pamukkale Üniversitesi Senatosu kararıyla 10 Ekim 2016 tarihi itibariyle kampüs içerisinde araçla girmek isteyen öğrenciler dönemlik 250 Türk Lirası ödeyecektir. Bu miktar bir öğrenci için oldukça fazladır ve çok kişiyi mağdur edecektir. Bu fiyatlandırma politikası değişmeli, OGS ücretleri uygun miktarlara çekilmelidir.”

“BİZ TAMAMEN KALDIRILSIN DEMİYORUZ”

Pamukkale Üniversitesi İşletme Bölümü Öğrencisi Doğuhan Oğuzhan, raç giriş fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösterdi. Oğuzhan, “24 saatte 350 kişiye ulaştı. ancak çok daha fazla imzaya ihtiyacımız var, bu konuda denizli halkından imza bekliyoruz. Biz tamamen kaldırılmasını değil 20-30 tl gibi makul ücretlere çekilmesini istiyoruz dedi.

Editör: TE Bilişim