CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşanan terör sorununun bir kaos ortamı doğurduğunu belirtti ve kaosun üç sorumlusu saydığı AKP-PKK-HDP üçlüsünün masumiyet ve samimiyetten uzak durduğuna işaret etti ve barış için PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın konuşması şöyle:

"Bugün ülkemizin güneydoğusu ve doğusu terörle ateş altındadır. Bu durumun ve kaosun üç sorumlusu vardır: Birincisi AKP, ikincisi HDP, üçüncüsü de PKK'dır.

 

Mevcut iktidar, Mart 2015 tarihine kadar PKK'ya ve HDP'ye her türlü tavizi verdi, çözüm masaları kuruldu, görüşmeler yapıldı. Bu çözüm görüşmeleri sırasında PKK dağdan şehre indi, daha çok silahlandı, şehirleri işgal etti, hendekler kazıldı.

Gelinen noktada PKK direniyor, HDP onu savunuyor, olan, bölgede yaşayan vatandaşa oluyor. AKP, "PKK-HDP bizi kandırdı." diyor, PKK isyana ve başkaldırıya hazırlanıyor. Azgınlaşan bu terör olaylarında ne AKP masum, ne PKK, ne de HDP masumdur. Ben her üç tarafın samimi olmadığını düşünüyorum. Öncelikle her üç tarafı samimi olmaya, barış olacaksa PKK'yı silah bırakmaya davet ediyorum."

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim