Kurban Bayramı münasebetiyle yoğunluğun arttığını belirten Çameli'li terziler, eskiden daha çok özel dikime rağbet olduğunu söylediler.

Çameli'de yaklaşık 40 senedir terzilik mesleğini icra ettiğini söyleyen İrfan ÇAĞDAŞ, hazır giyimin kendilerini etkilemediğini ve özellikler bayramlarda neredeyse işleri yetiştiremediklerini ifade etti.

Özellikle takım elbise dikimi yaptığını belirten Erdem, bayrama aylar kala sipariş aldıklarını ve bayrama günler kala da gece geç saatlere kadar çalışarak işleri ancak yetiştirebildiklerini söyledi.

Kurban Bayramı arifesi nedeniyle yoğunluklarının artığını dile getiren Çağdaş, “40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Hz. İdris terzilik yaptığından, mesleğimiz peygamber mesleğidir. Bu mesleğin kazancı alın teridir. Allah’a şükürler olsun işlerimiz de iyidir. Bayramlarda bayram bereketiyle işlerimiz daha da iyi oluyor.” dedi.

Bayrama aylar kala özel siparişler aldıklarını belirten Çağdaş“Takım elbise ya da pantolon olsun müşterimizin vermiş olduğu sipariş üzerine titizlikle ölçüyü aldıktan sonra kendimiz kesim, dikim ve ütüyü yaparak hazır hale getiriyoruz. Bizlerin prensibi müşterimizin memnuniyetidir. Müşterilerimizi mem nun etmek için ölçüden ütüye kadar tüm işlerimizi özene özene yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çameli'deki Terziler hem talebi karşılamak için arefe günü ve bayramın birinci gününe kadar mesai yapacaklarını söyledi.

Yoğunluğun bayram sonrasında da devam etmesi için dua ettiklerini söyleyen Çağdaş "Bayram Sabahına kadar çalışmaktan şikayetçi değiliz, işlerimiz iyi olsun, müşterilerimiz memnun olsun bu bize yeter. Siparişler gerçekten çok fazla, hem takım, pantolon siparişleri, hem paça kısaltma işleri, bayan erkek kıyafetleri fark etmiyor alıyoruz. İşleri yetiştirmek için akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim