Denizli sanayisi büyümeye devam ediyor. Makine sektörünün Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Biz kendi silahımızı üreterek güçlü olduk” dedi

 

 Denizli sanayisi büyümeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda tekstil ile başlayan mermer ile devam eden büyümeye artık makine sanayi de katkı yapmaya başladı. bu maksatla Denizli'de 2004'te Makine Sanayici İşadamları Derneği kuruldu. Dernek 13 yılın ardından ilk toplantısını yeni göreve gelen Mehmet Sarı başkanlığında yaptı. Derneğin tanıtım toplantısı Antalya yolu üzerindeki bir restoranda düzenlenen toplantıya Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ile dernek üyeleri katıldı.

 

SEKTÖRÜN SESİ OLACAĞIZ

Derneğin geçen ay yapılan seçimlerinden başkanlığa seçilen Makine Sanayici İşadamları Derneği(MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, Denizli'de hızla büyüyen makine sektöründe sektörü temsilcilerin sesi olacaklarını söyledi. Sektörün desteklenmesi gereken en önemli sektör olduğunu ifade eden Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, Denizli sanayisini geliştiren makine sektörü için oda olarak ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını söyledi. Sektörün Türkiye'ye milyonlarca dolarlık katkı sunduğunu aktaran Keçeci, sektörün en büyük firmalarının Denizli'de faaliyet göstermesinin önemine dikkat çekti ve "Üretimin yerli olması bizim ürünümüz olması açısından çok önemli. Özellikle ürünleri sizin yapmanız çok önemli. Ancak bu üretimin ne kadar zorlu şartlar altında yapıldığını biliyoruz. O yüzden Makine Sanayi İhtisas Bölgesi'nin yapılması için tüm girişimlerimiz devam ediyor" dedi.

 

 DESTEKLER SÜRECEK

Yer çalışması devam eden Makine Organize Sanayi Bölgesi'ne tam destek verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, yerin tespitinin ardından alt ve üst yapı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını açıkladı.

 

MAKİNE ÇOK ÖNEMLİ

Makine sektörünün Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Bunun en büyük örneği savaşlarda kendini gösteriyor. Şimdiye kadar girdiğimiz savaşlarda çok zor günler geçirdik. Ülkemize uygulanan ambargolar yüzünden sıkıntılar yaşadık. Gerek Kıbrıs çıkartması gerekse PKK ile savaşta ülkemize çeşitli ambargolar uygulandı. Şimdi biz kendi silahlarımızı üretiyoruz. Bu şekilde güçlü olduk. Biz güçlü oldukça bertaraf edemeyeceğimiz hiçbir düşman kalmayacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim