Denizli Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdiği sms sistemi vatandaşı ceza ödemekten kurtarıyor.

Türkiye’de ilk kez Denizli Pamukkale İlçesi Nüfus Müdürlüğünde hayata geçirilen proje ile telefonlarına sms gelen vatandaşlar adreslerini güncelleyerek 436 lira İdari Para cezasından kurtuldukları gibi Resmi Kurumlarda yaptıracakları iş ve işlemlerde uğrayabilecekleri mağduriyetlerinden kurtuldular.

 

Proje kapsamında sunulan hizmetten yararlanan vatandaşlar maddi ve manevi kayıpların önüne geçildiği için uygulamadan çok memnun olduklarını ve emeği geçen Pamukkale Nüfus Müdürlüğüne çok teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade etmektedirler.

 

Proje hayata geçtiği günden bugüne 122 ailenin ceza yemekten kurtulduğunu hatırlatan Pamukkale Nüfus müdürü Osman Aydemir; “Kısa bir süre önce başlatılan SMS uygulamamız ile adresleri kapatılan vatandaşlarımıza direk bilgilendirme safhasında şu ana kadar yaklaşık 143 adres kapatıldı. Bunlardan 122 tanesi birebir SMS ile bilgilendirme yapılarak vatandaşlarımız cezai işleme maruz kalmadan bilgilendirildi. Bazı vatandaşlarımızın kurumumuza kayıtlı telefon bilgilerinin bulunmamasından dolayı bilgilendirme yapılamamakta. Hizmetten yararlanan vatandaşlardan çok olumlu tepkiler almamız biz nüfus müdürlüğü çalışanlarını çok mutlu etmektedir. Biz çok iyi biliyoruz ki hizmet kalitesi vatandaş memnuniyetiyle eş orantılıdır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın uygulamadan duydukları memnuniyet bizler için en büyük ödüldür” dedi.

 

Editör: TE Bilişim