YÖK'ün geçen yıl 32 devlet üniversitesinde başlattığı ve bu yıl tüm yükseköğretim kurumlarında geçerli olacak e-kayıt sistemiyle öğrenciler okula gitmeden kayıtlarını gerçekleştirebilecek...

Devlet üniversitelerine yerleşen öğrenciler artık isteğe bağlı olarak kayıtlarını ‘e-devlet' kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında ilk olarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-kayıt uygulamasına, gelecek dönem devlete ait tüm yükseköğretim kurumlarında geçilmesine karar verildi. Uygulama, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilen yerleşen öğrencileri kapsayacak.

E-devlet üzerinden...

E-kayıt tarihleri, ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak. E-kayıt, öğrencilerin isteğine bağlı olacak. Uygulamayla, devlete ait yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler "e-devlet" kapısı üzerinden elektronik kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi üniversitelerine giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi tercih eden öğrencilerin, üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.

Vakıf üniversitelerinde seneye

Öğrenciler, işlemin ardından, üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.

Açıklamada, vakıf üniversitelerine kayıtla ilgili bilgilere de yer verildi. Vakıf üniversitelerinde kesin kayıt işleminin eğitim ücretinin ödenmesinden sonra gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, farklı üniversitelerde değişik gereksinimler olması nedeniyle uygulamanın şu an için devlet üniversiteleriyle sınırlı tutulduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim