Uşak’ın Sivaslı ilçesinde yaşayan Fahrettin Güngör (24)- Neslihan Güngör (19) çifti 2 yıl önce evlendi. Çiftin 1.5 ay önce ikiz bebekleri oldu. Doğum Denizli Özel Tekden Hastanesi’nde gerçekleşti. İkizlere Ada Safinur ve Eda Selvinur isimleri verildi. İkizlerden Eda Selvinur Güngör 1800 gram, Eda Selvinur ise, sadece 800 gram ağırlığında dünyaya geldi. Yenidoğan Uzmanı ve hastanenin Eğitim Direktörü Doç. Dr. Osman Öztekin, ikizden ikize transfüzyon sendromu olarak tanımlanan durumun ikiz

gebeliklerin yüzde 15-20’sinde görüldüğünü söyleyerek, “İkizleri kaybetme riski vardı. Doğumdan hemen sonra yoğun bakım ünitesine aldık. Böylesi durumların anne karnında teşhisi olması nedeniyle doğumun uygun merkezlerde gerçekleşmesi bebeklerin sağlığına kavuşmasındaki en önemli faktördür. 1800 gram ağırlığındaki ikiz, 10 gün sonra taburcu olurken, 800 gram doğan ikiz bebek ise, doğumun 45.günü 1600 gram ağırlığına ulaştı ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

 

Baba Fahrettin Güngör, “Eda erken taburcu oldu ama diğer yarımız yani Ada’mızın yaşayıp yaşamayacağı belli değildi. Çok mutluyuz. Uşak’a 45 gün süren gergin bekleyişin ardından memleketimiz Uşak’a dönüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim