Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Sanayi Odasına iade-i ziyarette bulundu. Vali Altıparmak ziyarette Başkan Keçeci’den Denizli’nin sanayisi ile ilgili bilgi aldı.

Denizli Sanayi Odası hizmet binasında Başkan Müjdat Keçeci, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Gürsel Özdemir, Samet Tunay Gündüz, Ahmet Yavuzçehre, Güven Dokumacı ve Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, sanayicilerle toplantı salonunda bir araya geldi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a Sanayi Odası’nın çalışmaları ve sanayi sektörü ile ilgili bilgiler verdi. Denizli ve Ekonomisi konulu slayt eşliğinde Denizli sanayisi ve ihracatı hakkında Sayın Vali bilgi veren Başkan Keçeci, İSO tarafından gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’nin 2015 yılı 1’inci 500 ve 2’inci 500 firmasının açıklandığı liste içerisinde yer alan Denizlili firmalarla birlikte Türkiye ihracatına daha fazla katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Keçeci, “Denizli; sanayisiyle yıllardan beri ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan, ihracatçı bir kentimiz. Ancak çok uzun zamandır Denizli’ye yatırımcı çekemiyoruz. Sadece mevcut firmalarımızda revize yatırımlar oluyor” dedi. Kamu ve özel yatırımların konuşulduğu toplantıda ayrıca, üniversite – sanayi işbirliği, meslek liseleri gibi konulara da değinildi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli sanayisinin Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını, özellikle tekstil sektöründeki payı ile tekstilin başkenti olarak anıldığını hatırlatarak; “Denizli’de diğer sanayi kentlerinde olmayan bir sanayi çeşitliliği var. Yani Denizli’de hem tekstil hem makine hem kablo hem de maden ihracatı yapılıyor. Havlu, bornoz, traverten mermer denilince ilk akla gelen merkez, Denizli oluyor. Sanayi alanındaki bu yükselişte emeği olan yönetici ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu çıtanın daha da yükseklere taşınması adına bizde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim