Vali Atik mesajında şunlara değindi; 

"Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ülkemiz genelinde 27 - 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

Üniversite dönemi, gençlerimizin eğitim ve sosyal hayatına yön veren en önemli süreçlerden birisidir. Küçük yaşlarda başlayan uzun eğitim maratonu, öğrencilerimizin hayalini kurduğu mesleğe kavuşturacak olan üniversite giriş sınavlarına kadar devam etmektedir.

Sınav başarısının en önemli şartlarından birisi de hiç kuşkusuz rahat ve yerinde bir kaygı düzeyiyle sınava girmektir. İnanıyorum ki bütün öğrencilerimiz, eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve birikimlerini, heyecana ve strese kapılmadan sınava yansıtacak ve hak ettiği başarıya ulaşacaklardır.

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında öğrencilerimizin güvenli bir şekilde sınavlara katılmaları için, sınav yapılacak okullarımızda her yer steril hale getirilip, sınıflardaki oturma düzeni sosyal mesafe kuralları çerçevesinde planlanmıştır. İki oturum arasında salonların havalanması sağlanacak, sınav görevlileri gençlerimizin ve kendi sağlıkları açısından maske, eldiven ve siperlik takacaktır.

Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlar için büyük anlam ifade eden bu sınavın sakin bir ortamda ve sorunsuz geçmesi bizim önceliğimizdir. Bunun için ilgili kurumlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gerek öğrencilerimizin huzurlu bir sınav geçirmesi ve gerekse halkımızın sağlığının korunması açısından tüm vatandaşlarımızdan da alınan tedbir kararlarına uymalarını rica ediyorum."

Editör: TE Bilişim