Denizli Valisi Şükrü Kocatepe eşi Sultan Kocatepe ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen "Yılbaşı Özel Çocuk Yuvası Oyun ve Aktivite Programı'na" katılarak yeni yıla yetiştirme yurdu, çocuk yuvası ve huzur evi sakinleri ile birlikte girdi.

Ziyaretlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısının uzaması sebebiyle Bakan Ramazanoğlu programa katılamadı.

Yetiştirme yurdu, çocuk yuvası ve huzur evi ziyaretlerinde Vali Şükrü Kocatepe ve eşi Sultan Kocatepe'ye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve eşi Nurşen Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve eşi Züleyha Namal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve eşi Seher Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve eşi Suay Altın ile diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Huzurevi ve Çocuk Yuvası Ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve Müdürlük çalışanlarınca karşılanan Vali Şükrü Kocatepe ve beraberindekiler ilk olarak Yetiştirme Yurdu ile Çocuk Yuvası'nda kalan küçüklükleri ziyaret ederek burada hazırlanan oyun ve aktivitelere eşlik ettiler.

Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yanlarında getirdikleri hediyeleri çocuklara dağıttıktan sonra 'Gönüllü Palyaçolar Gurubu'nun' hazırladığı gösteriyi çocuklarla birlikte izlediler. Çocukların doyası eğlendikeri program sonunda yılbaşı pastasını Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin çocuklar ile birlikte kesti.

YAŞLILARIN ELLERİNİ ÖPÜP HAYIR DUALARINI İSTEDİLER

Çocuk yuvasında gerçekleştirilen programın ardından Vali Şükrü Kocatepe ve beraberindekiler Denizli Huzurevi sakinlerini de ziyaret ederek yaşlıların ellerinden öpüp hayır dualarını aldı.

Huzurevi sakinlerine de hediyeler veren protokol üyeleri burada da huzurevi sakinleri ve çalışanları tarafından tertip edilen eğlence programına eşlik ettiler. Huzurevi korosunun seslendirdiği şarkı ve türkülere Vali Şükrü Kocatepe ve diğer protokol üyeleri eşlik ederken bazı huzurevi sakinleri hareketli türkülerde piste çıkarak gönüllerince oynadı.

Yılbaşı pastasını huzurevinin 103 yaşındaki en yaşlı üyesi ile birlikte kesen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, kestiği pastayı yaşlılara kendi elleriyle ikram etti. Programda ayrıca yıl içerisinde İlimiz ve ülke genelinde yapılan spor müsabakalarında dereceye giren yetiştirme yurdu öğrencilerine Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gelen Genel Müdürler tarafından çeşitli hediyeler verilirken başarılı sporcular altın ile de ödüllendirildiler.

Ziyaretler sonunda basın mensuplarının yeni yıl ile ilgili duygu ve düşüncelerini sordukları Vali Şükrü Kocatepe; 2015 yılının acısı ve tatlısıyla geride kaldığını belirterek, 2016 yılının İlimizde, ülkemizde ve dünyada sevgi, saygı ve kardeşliğin hakim olduğu bir yıl olmasını temenni etti. Komşumuz Suriye'de yaşanan savaşın da bir an önce bitmesini dilediğini ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, 2016 yılında sadece Suriye'de değil tüm dünyada yaşanan savaşların, akan kan ve gözyaşlarının dinerek insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşamalarını istediğini belirterek herkese iyi seneler diledi.

Editör: TE Bilişim