Geçtiğimiz günlerde Merkezefendi İlçesi, Adalet Mahallesi’nde verilen sünnet yemeğinden 316 kişi zehirlenmiş ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardı. Devlet hastanesinde yer kalmadığı için bazı hastalar özel hastanelere sevk edilmiş ve bu hastanelere tedavi ücretlerini hastalardan talep etmişti.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker konuyla ilgili olarak Denizli Valisi Hasan Karahan ve İl Sağlık Müdür Berna Öztürk ile görüşmüştü ve özel hastanelerde tedavi gören hastalardan ücret alındığını, adli bir vaka olan zehirlenme olayında sağlık giderlerinin kamu tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Bunu üzerine Vali Karahan devreye girdi ve hastaların tedavi gördükleri özel hastanelere ödedikleri ücretlerin geri ödenmesi talimatını verdi.

Tolga Varlıker; “Denizli tarihinin en büyük zehirlenme olayında rahatsızlanarak özel hastanelere başvuran vatandaşlarımızdan alınan acil ödemeleri ile tedavi-yatış ödemeleri, Vali ve İl Sağlık Müdürü ile görüşmelerimiz sonucunda İADE EDİLMİŞTİR.

Zehirlenen 316 vatandaşımızdan özel hastanelere ödeme yapanların, iade işlemleri için acilen hastanelere başvurmasını bekliyoruz. Saygı ve sevgilerimle” dedi.

Editör: TE Bilişim