Selfie çılgınlığı her geçen gün artarak devam ediyor. Öyle ki, bir hafta önce Alanya'ya gezmeye gelen 5 arkadaş, asfalt yola yatarak selfie çekmeye kalkınca 2 genç yoldan geçen kamyonetin altında kalarak

Selfie çekme isteği bazen böyle facialara neden olurken, uzmanlar yağışlı havalarla ilgili de uyarıda bulundu. Uzman Pisikiyatrist Sabri Yurdakul, "Özellikle yağışlı havalarda selfie çubuklarının paratoner etkisi ile yıldırım çarpmalarına yol açması sebebiyle bu havalarda selfie çubuğu ile fotoğraf çekilmekten kaçınmak gerekiyor." diye uyardı.

Yaşanılanları belgelendirme ve beğeni toplama isteği ile her yapılanın selfie'ye dökülme alışkanlığı getirdiğine dikkat çeken Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, şu bilgileri paylaştı: "Bunun birinci nedeni ilgi çekme isteği. İnsanlar bizi görsün, bizden bahsetsin, gündemde kalalım. 'Başkası var da ben neden yokum, onlardan neyim eksik?' dediğimizde selfie çekmeye başlıyoruz. Bu yüzden selfie bizim egomuzun dile gelmesi bir yerde. Öyle ki egomuz yükseldiği oranda selfilerimiz artıyor. Aynı şekilde selfielerimiz arttıkça egomuz şişiyor. Bu durumun narsistik yönü de var. Bizi beğendikleri zaman mutlu oluyor, beğenmediklerinde kızıyor bozuluyoruz. Bizi beğenenleri beğeniyor, beğenmeyenlerin kapısından bile geçmiyoruz."

SOSYAL MEDYA RUHUMUZU AÇIĞA ÇIKARIYOR

Bütün bunların sosyal medyanın aslında ruhumuzu açığa çıkarması ile ilgili olduğunu kaydeden Yurdakul, konuşmasını şöyle sürdürdü: "O yüzden de giderek hayatımızın bir parçası oluyor. Yaşadığımız anı görüntülüyor ve bunu paylaşıyoruz. Ama bu her zaman olumlu sonuçlar vermiyor. Bazen farkında olmadan riskli yerlerde çekim yapıp hayatımızı tehlikeye atabiliyoruz. Bu nedenle oluşan kazaların en büyük nedeni kimi zaman yaşantımızı tehlikeye atacak davranışlar edinmemiz. Yüksek yerlerde selfie çekerken dengeyi kaybetmek, araba sürerken selfie çekmeye çalışmak ya da yaşantımızı tehlikeye sokacak başka yerler...

Selfie çekmek araç olmaktan çıkıp amaç haline geldiğinde tehlikenin boyutları büyümekte. Giderek daha çok ilgi çekmek için daha alışılmadık yerlerde selfie çekmeye kalkışmak, güvenlik önlemlerini de gözardı ettiğimizde yaşamsal tehlike yaratabilir hale gelmektedir. Bu nedenle selfie çekerken daha dikkatli olmakta fayda var."

SELFİE ÇUBUĞU PARATONER ETKİSİ YAPIYOR

Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, yağışlı havalarda selfie çekmenin de son derece tehlikeli olduğunu belirterek, "Özellikle de yağışlı havalarda selfie çubuklarının paratoner etkisi ile yıldırım çarpmalarına yol açması sebebiyle bu havalarda selfie çubuğu ile fotoğraf çekilmekten kaçınmak gerekiyor." uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim