Denizli’de bir yıldır sürdürülmekte olan “Yalnız Değilsiniz” Projesinin kapanışı, Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantı ile yapıldı. Proje kapsamında 2 yaş altı down sendromlu beklerin 80’inin ailesine ulaşılarak psikolojik destek verildi, 

PAMUKKALEHABER
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen EDES(Engelliler Destek Programı) kapsamındaki “Yalnız Değilsiniz” projesinde sona gelindi.  Anemon Otel’de düzenlenen kapanış programına Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Merkezefendi İlçe Millli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Erdoğan Kavlak, Denizli Down Sendromu Derneği Yöneticileri ve aileler katıldı.


Denizli’de belirlenen 2 yaş altı Down Sendromlu bebeklerin 80’inin ailelerine ulaşarak aileye psikolojik destek verildi. Ayrıca, bebeğin bir an önce erken müdahale yöntemlerine ulaşmasına rehberlik edilmesi, bebeklere erken müdahale yöntemlerinden olan fizik tedavi ve özel eğitime mümkün olan en kısa zamanda başlanması, ulaşılabilen tüm Down Sendromlu çocuğu olan ailelere rehberlik ve eğitim hizmetleri verildi.

“80 AİLEYE ULAŞTIK”
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Bir yıllık çalışmalarımızı sonlandırıyoruz. EDES kapsamında “Yalnız Değilsiniz” projesine büyük önem gösteriyoruz. Özel eğitim alanında hizmet veren eğitimcilerimizin her biri benim için birer kahramandır. Yaptıkları çalışmalarda özel eğitim alanında Denizli’yi markalaştırdılar. Buradan proje ortaklarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projeyi taşarlarken ve gerçekleştirme esnasında Down Sendromlu çocuklarımıza en iyi şekilde nasıl hizmet edebiliriz le yol aldık. İlimizde 80 Down Sendromlu çocuğumuza ve ailelerine ulaştık. Her birine teker teker ziyaretlerde bulunarak onlara rehberlik konusunda, bilinçlendirme konusunda ve psikolojik destekler verdik. İlimizde yaklaşık 2 bin civarında engelli bireyimiz var. Bu tarz hizmetlerimizi sadece Down Sendromlu bireylere değil diğer bütün alanlarda vermek için çabalıyoruz” dedi.

Müdür Oğuz’un konuşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Erdoğan Kavlak toplantıya katılanlara proje hakkında bilgilendirme sunusu yaptı. 

Doç.Dr. Kavlak, çocuklar ve aileleri özel eğitim uzmanı ve fizik tedavi uzmanı tarafından 3 aylık bir eğitimden geçirildiklerini, Erken Müdahale Yöntemleri olarak kabul edilen bu uygulamaların aileye öğretilmesi, bebeğe verilen hizmetlerin sürekliliğini sağlamış ve aileye bu eğitimlerin öneminin anlatıldığını belirtti. 

Aileler için çocukların gelişimi açısından büyük önem arz eden “Eğitim Seti Materyalleri” yapılan törenle kendilerine teslim edildiğini vurgulayan Doç.Dr. Kavlak, “ Özel eğitim alan çocukların aileleri bu materyallere ulaşmakta çeşitli sebeplerden sıkıntı çekmektedirler. Proje sayesinde ailelerin bu sıkıntıları giderilmiş oldu. Proje kapsamında; 20.000TL tutarındaki eğitim materyali ve oyuncaklar 30 çocuğa dağıtıldı. Materyaller; üç boyutlu hikâye, oyuncak, hafıza kartları, erken öğrenme kutu sözlüğü, resimli tombala, geometrik şekiller oyuncağı, renkli halkalar ve bardaklar, puzzle vb. kavram geliştirici ve özel eğitimde kullanılan farklı malzemeleri içeren 15 parçadan oluşmaktadır” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim