11 yaşında başladığı mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor. Çivril Çarşı mahallesinde 50 yıldır bisiklet tamirciliği yapan Zeki Zengin emekli olmasına ve ilerlemiş yaşına rağmen, sabah saatlerinde iş yerini açarak akşama kadar bozulan ve tamir için dükkânına getirilen bisikletleri tamir ediyor.

Üç çocuğunu bisiklet tamirciliğinden kazandığı ile büyüttüğünü belirten Zeki Zengin, küçük yaştan beri bisikletlerle iç içe olduğunu ve yaklaşık 50 yıldır bisiklet tamir ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “bi

ÖNCEDEN GECE 12 YE KADAR ÇALIŞIRDIK

Önceden işlerin daha yoğun olduğunu belirten Zeki usta “bisikletin her türlü tamirini yapıyorum. Başka hiçbir iş yapmadım. Önceden sabah erkenden dükkanı açar yaz dönemlerinde gece 12’ye kadar çalıştığımız olurdu. Şimdilerde o kadar işimiz yok. Sabah açıp akşam kapatıyoruz. Zaten çırakta olmayınca her işi de almıyorum” dedi.

Çivril’de her evde en az iki bisikletin olmasına rağmen tamircilerin eskisi kadar iş yapamamasını yedek parça imkanına bağlayan Zeki usta, ''Eski bisikletler insanı yoruyordu. Şimdi vitesli bisikletler çıktı. Çok rahat. Bu bisikletler de çok arıza yapıyor. Ama yedek parça çok, alıyorsun takıyorsun tamir etme işi çok olmuyor. Genelde bisikletlerin patlayan lastiklerini, akort ayarını, frenlerini ve kırılan yerlerini tamir ediyorum'' diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim