Denizli’de 27 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşan Demokrasi Platformu, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende 24 yıl önce katledilen Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu’yu andı.anma töreninde yapılan ortak basın açıklamasında bugün ülkemizde yaşananların Uğur Mumcu’yu sir kez daha haklı çıkardığına vurgu yapıldı.

PAMUKKALEHABER

Demokrasi Platformu üyeleri, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan olmak üzere, Uğur Mumcu gibi Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk ulusunun temel değerlerine sahip çıkacaklarını ve unutturmayacaklarını belirttiler.

Platform adına ortak basın açıklamasını Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan  okudu. İlhan yaptığı konuşmada; “24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak–31 Ocak günleri arasındaki haftanın, demokratik kitle örgütleriyle birlikte, 'Adalet ve Demokrasi Haftası'   olarak anılmasına karar verilmiştir. Başta Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu,Gaffar Okan  olmak üzere, Uğur Mumcu gibi Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk ulusunun temel değerlerine sahip çıkan nice değerimiz, bilim insanlarımız aydınlık bir gelecek için Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda hiçbir güçten korkmadan ilerlerken katledilmişlerdir. Bunların hepsinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler tarafından yaşatılan olaylar, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar yatmaktadır. Ne olursa olsun aydınlarımızın niceleri susmadı, susturulamadı ve susturulamayacak….Fakat şunu da bilmenizi isteriz her şeye rağmen tam bağımsız,laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için bizler de ölüme hazırız” dedi.

YAŞADIKLARIMIZ UĞUR MUMCU’NUN HAKLILIĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR

Yaşadıklarımızın Uğur Mumcu’nun haklılığını ortaya koyduğunu ifade eden Müjdat ilhan; “Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını ortaya koymaktadır.15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canı pahasına uyarıda bulunanlar dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi. Hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL de amacından uzaklaşmış  Gazeteci, yazar, akademisyen, bilim adamlarımız dahil birçok insanımız tutuklanmış en temel hukuk normu olan masumiyet karinesi görmezden gelinmiştir.TBMM tarafından görüşülerek yasalaşan Anayasa değişikliği de önümüzdeki günlerde referanduma götürülerek halkımızın önüne gelecektir.Mutabakat metinleri olan Anayasaların bu şekilde değiştirilmesinin doğru olmadığını bir kez daha belirmek isteriz. Tek kişiye birçok yetkiyi devretme anlamına gelen yasama-yürütme ve yargı erklerinin tek elde toplanmasına olanak sağlayacak bu değişiklik ve içeriği ile ilgili önümüzdeki günlerde platform olarak halkımızı bilgilendirmek için gerekli çalışmalarımızı başlatacağız” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim