Denizli’nin Çameli İlçesinde bundan yıllar önce yaşanmış olduğuna inanılan olay hala çevre halkı üzerindeki etkisini sürdürüyor.

Denizli’nin Çameli İlçesi birçok doğal güzelliği ile ilçeyi ziyarete gelenleri kendisine hayran bırakıyor. Bu güzelliklerin yanı sıra anlatılan gelin taşı olayı yıllardan bu yana dillerden dillere aktarılmaya devam ediyor. Bu hikayelerden biri ise Gelin Taşı hikayesi…

Efsaneleşmiş ve gerçek olduğuna inanılan ‘Gelin Taşı’ hikayesi şu şekilde;
“Günlerden bir gün, çevre köylerden bir gelin, bebeğiyle atın sırtında yolculuk ederken çocuk altını ıslatır. Gelin çocuğuna tuvaletini yaptırır. Allah, temizlik için gelin ve bebeğine ipek mendil gönderir. Fakat mendil yerine gelin ekmeği kullanınca, Allah her ikisinin canını orada alır. Büyük bir taş haline gelirler At, Anne ve çocuk, bugün de Kızılyaka ile Belevi Mahalleleri kuzeydoğu dağlarından birinde olduğuna inanılır. Eğer Yol kenarında büyük bir taş görürseniz Gelin ve Ata ait olduğu inanılır. Bu yerin yakın çevresinde yerleşim birimi yoktur çünkü gecenin ilerleyen saatlerinde bebek ağlama sesleri geldiğini duyanların olduğu söyleniyor.

Editör: TE Bilişim