YAZ MEVSİMİNDE ÇINTAR, GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Çameli  ve çevresinde sonbaharda yetişen çıntar adı verilen mantarlar,yaşanan mevsimsel değişikliğin ardından yaz ortasında çıktı.

Çameli’nin dağlarında  çamlık alanlarda sonbahar mevsiminde bolca yetişen çıntar, bu yıl iki ayrı dönemde hasat verdi. Çameli  ve çevresinde bu yıl boca görülen haziran yağmurları ve havaların serin gitmesi nedeniyle Çameli’de ciddi bir mevsimsel değişiklik yaşandı. Yaşanan mevsim değişikliğinin ardından dağlarda sonbaharda hasat edilen mantarlar yeniden çıktı.Çameli’de piknik alanı olan Yörük oturağı mesire alanında yağmur sonrası çıkan çıntar görenler şaşırdı.

PİKNİK YAPARKEN ÇINTAR BULDULAR

Yunus Akkan Yörük Oturağında Hem Piknik yaptık hemde çıntarlarmızın bulmanın keyfine vardık herkes çıntar bulamaz iyi bir gözlemci olmak gerekir. Sizde çıntar bulmak istiyorsanız çapanızı ve sepetinizi alıp Çameli’nin dağlarında çıntar arayabilirsiniz 

2 SEPET DOLUSU ÇINTAR 

Çıntar mantarı genellikle sonbahar yağmurları sonrası çıkar. Haziran ayının son günlerinde  özellikle çamlık ve ormanlık alanlarda doğal olarak yetişir. Ben ilk defa Haziran ayında çıntar mantarının çıktığına şahit oldum dediler Çıntarın gecen hafta yağan yağışlar sonrası çıktığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim