Makine Sanayi İşadamları Derneği (MAKSİAD)Başkanı Mehmet Sarı, yeni yönetimini gerçekleştirdiği toplantı ile tanıttı. Herkesin ortak düşüncesi yerli makine üretimini artırarak dışa bağımlığı azaltmak olduğu belirtildi.

 

Toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “2004 yılında kurulan MAKSİAD, yeni yönetimi ile yoluna devam ediyor. Hedefimiz daha güçlü bir Türkiye için makine üreticilerini bir araya getirerek birlikte hareket etmek ve ülkemizin makine sektöründe ki ithalat bağımlılığını azaltırken, makine ihracatını artırmak. Bu amaç ile yolumuza devam ederken, ülkemize makine üreticileri olarak ortak fikir ve ortak buluşlar ile hem döviz kazandırmak hem de dışa bağımlılığa son vermek istiyoruz” dedi.

 

Toplantıda makine sektörü ve Denizli’nin sanayi üretimi hakkında ki sorunları üzerine konuşan Müjdat Keçeci, “Makine sektörü, üreten makineler üretiliyor. İthalatı bitirip, ihracat ile ülkemize döviz kazandırması açısından makine sektörünü çok önemli buluyorum. Denizli makine imalatı konusunda artık kalıbına sığmıyor. Dükkân dediğimiz, makine imalatına müsait olmayan yerlerde üretim yapan makinecilerimiz için acil olarak bir makine üretim organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyuyor. Makine sektörü bildiğimiz bütün sektörden çok farklı. Sanayi Odası olarak Makine Odasına daha fazla destek veriyoruz. Makine sektörü desteklenmesi bu ülkenin geleceği için makinelerin yerli olması konusunda çok önemlidir. Bu konuda Sanayi Odası olarak MAKSİAD ile son yıllarda çalışmalar yapıyoruz. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin bu konuda desteği ve şehrimizin yöneticilerinin de konuya ilgisi sayesinde kısa sürede makine üreticilerinin daha ekonomik ve daha uygun koşullarda üretim yapabileceği bir makineciler organize sanayi bölgesi kurulması konusunun sonuca bağlanacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim