1 Nolu Dokumacılar Kooperatifine ait pazaryerindeki bölge ile ilgili yıkım kararı çıktı. Kiracılar ise öyle kolay yıkamazsınız diyorlar.

Pazaryerinde bulunan ve mülkiyeti 1 Nolu Dokumacılar Kooperatifi ile ilgili yıkım kararı çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kararda Riskli Yapıların Tespit Edilmesi (RYTE) göre, tespit konusu taşınmazın yığma bina kriterlerini sağlamadığı, taşınmazın taşıyıcı sistemini oluşturan malzemelerin ve bunları birbirine bağlayan bağlayıcı maddelerin ömrünü ve vasfını yitirdiği görülmüş olup bu nedenlerden dolayı tespit konu taşınmazın riskli olduğu sonucuna varılmıştır raporu çıktı.

Çıkan karar neticesinde konuyla ilişkin ilgili kiracılara tebligatların yapıldığını dile getiren 1 Nolu Dokumacılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Bilgin “ Yaptığımız tebligatlardan sonra boşaltım için gerekli yasal sürenin ardından yıkım işlemlerini başlatacağız. Kooperatif ortaklarımızla yaptığımız genel kurulda aldığımız karar gereği pazaryerindeki arsamızın bir an önce kooperatifimizin çıkarları doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki aşamada yine yapacağımız genel kurulda ortaklarımızla birlikte alacağımız karar doğrultusunda, gerek kendi bünyemiz gerekse çeşitli firmalarla, kooperatifimize ve Buldan’ımıza yakışacak bir çalışma yapacağız. Bu amaçla altını çizerek belirtiyorum hiçbir firma veya şahısla görüşmelerimiz olmamıştır.

 Bu konuyla ilgili olarak her gelişmeden kooperatifimiz ortaklarını ve halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bize bu işte danışmanlık hizmeti veren ve vermeye devam edecek olan mühendisimiz Osman Saruhan’a teşekkür ederiz. Ortaklarımızın çıkarları anlamında şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Çıkan kararın ortaklarımıza kooperatifimize ve Buldan’ımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Söz konusu alanda kiracı olarak bulunan Çelebi Petrol sahibi Mustafa Çelebi ise yaptığı açıklamada, “yıkım kararını uygulamak öyle kolay olmayacak. Karara karşı mahkeme nezdinde itirazımızı yaptık. Tespit çalışmaları bizim bulunduğumuz alanda yapılmadı. Bizim binalarımızda risk yok. Yıkım ancak risk taşıyan binalarda yapılabilir. Bu tespit düzgün yapılmamıştır. Ayrıca bizim şirket olarak burada büyük yatırımlarımız var. Böyle bir karar bizim açımızdan geri dönülmeyecek zararlar oluşturur. Biz bu yıkım kararının uygulanamayacağını söylüyoruz. Kooperatif yöneticileri haberin gazetede çıkmasını sağlayarak şirketimizin müşteri potansiyeline de zarar vermişlerdir. Bununla ilgili olarak da gerekli girişimler yapılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim