Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Türkiye'de ilk kez uyguladığı Denizli Kültür Envanteri, "Yılın Yerel Yönetim Proje Ödülü"ne layık görüldü. Denizli'nin değerlerini dünyaya tanıtacak proje büyük övgü topladı.

Belhaber.com tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yılın Yerel Yönetim Proje Ödülleri" İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Taksim CVK Park Otel'de düzenlenen 9. Belediye Oscarları Ödül Töreni'ne Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan adına, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı katıldı. Türkiye'den 25 projenin ödül aldığı gecede, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Türkiye'de ilk kez uyguladığı Denizli Kültür Envanteri, "Yılın Yerel Yönetim Proje Ödülü"ne layık görüldü. Denizli'nin değerlerini dünyaya tanıtacak proje büyük övgü toplarken, ödül alan projelerin kamuoyu yoklamaları ve anket çalışmaları kapsamında belirlendiği açıklandı.

 

DENİZLİ KÜLTÜR ENVANTERİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Envanteri Projesi ile Denizli'nin 19 ilçesinde yer alan bilinen değerlerin yanı sıra, bugüne kadar fark edilmemiş veya unutulmuş değerlerin de yer aldığı eserleri tek kaynakta topladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan projenin ilk aşaması kapsamında tek kaynakta ortaya konulan eserler sanal dünyada da paylaşıldı. Kent  turizmine güç kazandırmayı hedefleyen ve Denizli'nin kentsel mimari, arkeoloji, halk kültürü ve kültür ekonomisinin yer aldığı değerler www.denizlikulturenvanteri.com internet sitesinde de sergileniyor.

 

"DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini turizm ile buluşturmak için ortaya koydukları projenin aldığı ödülden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Denizli'de bilinmeyen, fark edilmeyen bir çok değeri gün yüzüne çıkarıp fark edilebilir hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Zolan, "Bizi biz yapan milli, manevi, sosyal ve kültürel değerlerimiz var. Bizler bu değerlerimize var gücümüzle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü geçmişine, değerlerine sahip çıkmayan toplumların geleceğe güvenle bakması söz konusu olamaz" diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim